AcasăSANATATEO nouă epidemie, în România? După cea de rujeolă, în Bucureşti, a...

O nouă epidemie, în România? După cea de rujeolă, în Bucureşti, a apărut boala despre care s-a crezut că a dispărut în 1989

O nouă alertă medicală în Bucureşti! Au apărut două cazuri de difterie cutanată netoxigenă. Această afecţiune survine în special la persoane din grupuri vulnerabile.

Cei doi pacienţi au vârste de 38 și, respectiv, 40 de ani şi au fost internaţi la Spitalul ”Victor Babeş”- din București. Sunt bărbați și consumatori de droguri, infectați HIV.

Ultimul caz de difterie, în 1989

Difteria este provocată de Corynebacterium diphtheriae. Există două forme clinice de difterie: respiratorie şi cutanată. În cazul difteriei cutanate, microorganismele pătrund prin pielea lezată, apar papule care evoluează spre ulceraţie cronică greu vindecabilă, acoperită uneori de o membrană cenuşie.

Din leziunile cutanate aflate la locurile de injectare, s-au izolat tulpini de Corynebacterium diphteriae ne-toxigene. Evoluția pacienților este favorabilă.

Tulpinile de bacil difteric care produc toxina (toxigene) și sunt implicate în producerea difteriei respiratorii sunt diferite de cele izolate la cei doi pacienți.

Ultimul caz de difterie cu tulpini toxigene a fost înregistrat în România în anul 1989. Acest tip de difterie se previne prin vaccinare încă din primul an de viață, cu vaccinul inclus în Programul Național”, conform unui comunicat de la Ministerul Sănătății.

Urmează o anchetă epidemiologică?

INSP a solicitat o investigație epidemiologică amănunțită de la DSP București.

A recomandat DSP București să informeze unitățile din teritoriu care oferă servicii pentru persoanele consumatoare de droguri și care prezintă semne caracteristice pentru infecție cu Corynebacterium diphteriae, să urmeze tot parcursul în vederea identificării agentului patogen și a măsurilor caracteristice.

author avatar
Andrei Ștefan
720 afisari

8 COMENTARII

  1. Noua pandemie sau simplu degenerare imunitara? Creata de anumite medicamente experimentale

      • hAnonime, ciocul mic și mai bagă un waxeen în vene. De la faiță. E sigur și eficient.

      • Vaxxul antidifteric nu previne infectarea și transmiterea bacteriei, este doar o presupusă măsură (pentru că depinde în mare măsură de imunitatea individului) împotriva toxinei difterice.
        Martorii Vaxxului nici măcar nu cunosc efectele agheasmei lor preferate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger