AcasăSANATATEO nouă alertă medicală apare după Covid-19. Pericolul se află lângă noi!

O nouă alertă medicală apare după Covid-19. Pericolul se află lângă noi!

virusO nouă alertă medicală apare după Covid-19. Pericolul se află lângă noi!

Un nou pericol pândește omenirea, în contextul în care zeci de mii de persoane se infectează zilnic de Covid-19. O creștere a numărului de persoane infectate cu gripa aviară anul acesta în china stârnește îngrijorarea experților, care spun că o tulpină care circula anterior pare să fi suferit mutații și ar putea fi mai contagioasă pentru oameni.

China a raportat în 2021 21 de infecţii cu H5N6, un subtip al virusului gripei aviare, comparativ cu doar 5 cazuri anul trecut, transmite Reuters. Deşi cifrele sunt mult mai mici comparativ cu sutele de cazuri de contagiere cu H7N9 în 2017, infecţiile sunt grave, numeroase persoane ajungând în stare critică. Cel puţin şase decese au fost anunțate.

„Creşterea numărul de cazuri la om în China în acest an este îngrijorătoare. Este un virus care provoacă o mortalitate ridicată”, a declarat Thijs Kuiken, profesor de patologie comparată la Centrul medical al Universităţii Erasmus din Rotterdam.

Virusul care provoacă gripa aviară, mai periculos

Majoritatea pacienţilor au intrat în contact cu păsări din crescătorii şi nu există cazuri confirmate de transmitere de la om la om, a precizat OMS, care a evidenţiat creşterea îmbolnăvirilor într-un comunicat emis pe 4 octombrie. În acesta se preciza că se impuneau investigaţii suplimentare urgente pentru evaluarea riscurilor şi a înmulţirii cazurilor la oameni.

China este cel mai mare producător din sectorul avicol, în special în sectorul creşterii raţelor, care acţionează drept rezervor pentru virusuri aviare.

author avatar
Andreea Vlad
759 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger