AcasăSANATATEO altă bacterie ar putea reapărea odată ce angajații se întorc la...

O altă bacterie ar putea reapărea odată ce angajații se întorc la birou

O altă bacterie ar putea reapărea odată ce angajații se întorc la birouO altă bacterie ar putea reapărea odată ce angajații se întorc la birou

O altă bacterie ar putea reapărea odată ce angajații se întorc la birou deoarece se dezvoltă în apa de pe țevile din clădire dacă nu sunt folosite pentru o perioadă îndelungată de timp, mai ales sezonul cald. 

Centrele de Control și Prevenire al Bolilor din Statele Unite ale Americii întâmpină o nouă problemă odată cu reîntoarcerea angajaților la birou după ce unul dintre acestea a fost închis din cauza unei bacterii care poate fi contractată de oameni.

Unul dintre centrel CDC a fost închis în Atlanta deoarece într-una dintre clădiri a fost descoperită Legionella, bacteria care cauzează Boala Legionarilor. Bacteria se găsește de obicei în sursele de apă dintr-o clădire.

O nouă boală ar putea face ravagii în rândul angajaților

Instituția avertizează că Boala Legionarilor, o boală respiratorie, poate fi fatală unuia din 10 cazuri. Unii experți au avertizat asupra riscului de izbucnire a focarelor de Boala Legionarilor odată ce angajații se reîntorc în clădirile de birouri care nu au mai fost în funcțiune luni de zile.

Bacteria care provoacă boala, Legionella pneumophila, se poate forma în apa caldă și stagnantă care nu este dezinfectată corespunzător. Atunci când chiuvetele sunt pornite sau când apa de la toaletă este trasă, bacteriile pot ajunge în aer și apoi ar putea fi inhalate.

Oamenii de știință încep să afle despre cum se înmulțește această bacterie în perioadele lungi în care sistemele de apă nu sunt folosite. De asemenea, încearcă să stabilească care sunt cele mai eficiente metode de a opri reporducerea bacteriei în aceste perioade.

„Legionella este ceva despre care în că învățăm zilnic, deși știm despre existența ei din anii ’70”, a declarat Caitlin Proctor, car eurmează studii postdoctorale la Universitatea Purdue din Indiana. Aceasta a studiat bacteria în timpul perioadei de lockdown.

În mod normal, pornirea robinetelor în întreaga clădire și distribuirea unui nou flux de apă poate fi o metodă prin care transmiterea bacteriei poate fi evitată.

CDC a publicat ghiduri pentru a-i ajuta pe proprietarii de clădiri și administratorii de proprietăți. Acestea au scopul de a împiedica răspândirea bacteriei Legionella, mai ales în prezent, când majoritatea instituțiilor își reiau activitatea în cadrul sediilor. Dar profesorul de mediu și ecologie de la Universitatea Perdue Andrew Whelton susține că de multe ori ghidurile transmise de autorități nu sunt suficient de specifice, notează NYT.

„În general, ghidurile federale emise sunt generice, iar ceea ce au nevoie de proprietarii de clădiri este un sfat prescriptiv”, a punctat acesta.

Boala Legionarilor, fatală pentru cazurile grave

Legioneloza este cauzată în 90% din cazuri de bacteria Legionella pneumophila, un organism acvatic care trăiește la temperaturi de 25–45 °C, cu o temperatură optimă la circa 35 °C. De asemenea, se poate manifesta sub două forme:

Boala Legionarilor – formă gravă a infecției care produce pneumonie și în unele cazuri provoacă decesul.

Febra Pontiac – formă mai ușoară a bolii, care produce o afecțiune mai ușoară, fără pneumonie.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
417 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger