AcasăSANATATENurofenul, interzis pe rafturile farmaciilor din cauza unei substanțe periculoase pe care...

Nurofenul, interzis pe rafturile farmaciilor din cauza unei substanțe periculoase pe care o conține

nurofenNurofenul, interzis pe rafturile farmaciilor din cauza unei substanțe periculoase pe care o conține

Mai multe medicamente, printre care Sudafed și Nurofen, ar putea avea efecte secundare îngrijorătoare.

Autoritățile din Marea Britanie vor să le scoată de pe piață sau să le elibereze doar pe bază de prescripție medicală, după ce s-au descoperit efect secundare rare, dar mortale.

Are efecte secundare rare, dar mortale

Medicamentele care au produs îngrijorări sunt Sudafed, Nurofen și Day&Night Nurse: ele ar putea fi interzise sau eliberate numai pe bază de prescripție medicală, în Marea Britanie. Substanța care produce efectele adverse este pesudoefedrina.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) lucrează la o anchetă proprie. Dacă rezultatele vor arăta un risc crescut, restricția se va impune în toată Uniunea Europeană, deci și în România.

Oficialii din sănătate britanici lucrează la o anchetă privind efectele secundare rare, dar mortale asupra creierului, legate de decongestionantul pe care îl iau milioane de oameni.

Pseudoefedrina este un decongestionant care se găsește în zeci de medicamente care se eliberează fără prescripție medicală (OTC).

Sudafed ar putea fi retras de pe rafturi sau chiar să fie eliberat numai pe bază de prescripție medicală, din cauza legăturilor cu tulburări cerebrale rare, dar mortale.

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate (MHRA) „analizează dovezile disponibile” pentru a vedea dacă este necesară schimbarea regulilor de vânzare a pseudoefedrinei, notează Daily Mail.

author avatar
Andreea Vlad
1.849 afisari

6 COMENTARII

  1. dupa ce a publicat c marcu , acum vii si tu . nici tu n-ai inteles ca nurofenul nu contine pseudoefedrina ?

  2. O motivatie mai reala este cea care exista in sua de cativa ani.In conditii de „bucatarie”americanii prepara(in cantitati mici) metamfetamina.Nu e greu de facut,dar rezulta un produs f.impur.Ibuprofenul ca si alte antiinflamatoare este mult mai nociv dar din interese comerciale nu se schimba cu alte produse.Algocalminul de ex.a fost introdus pe reteta oficial pe motiv de efecte secundare grave(1/100000 probabilitate)pt.a se vinde alte produse despre care ‘nu se face caz’la capitolul reactii adverse.Multe tari au reautorizat algocalminul dupa ce au vazut cat bate ceasul.Noi prea ne aliniem la sua cu normativele medicale si alimentare.

  3. Paracetamolul,aspirina,piramidonul,nu mai sant bune!
    Bun venir pastilelor cu ARN mesager!
    Huoooo,criminali!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger