AcasăSANATATENoua pandemie. Europa, lovită de o gripă cu simptome ciudate

Noua pandemie. Europa, lovită de o gripă cu simptome ciudate

Discursurile oficialilor OMS, referitoare la pregătirea pentru o nouă pandemie, încep să se transforme în realitate. În întreaga Europă circulă acum un virus pe care infecționiștii îl denumesc gripal, care are însă simptome ciudate. Oamenii sunt afebrili, însă au frisoane și dureri de cap, în general, însă mulți bolnavi ajung pe la terapie intensivă. Debutul bolii este subit, iar medicii prescriu doar paracetamol. 

Un virus ciudat, denumit gripal de specialiști, circulă acum prin întreaga Europă. Tot mai mulți oameni ajung la spital cu simptome atipice acestui virus, de genul frisoane fără febră, dureri de cap și stare generală de rău, care durează circa 3 săptămâni. Din ce în ce mai des, bolnavii ajung în spital și, mai rău, la terapie intensivă, cu plămânii afectați. Ordinul de la autoritățile sanitare europene este vaccinarea antigripală cât mai extinsă, iar statele UE s-au grăbit să se conformeze.

În România, în săptămâna 22.01.2024 – 28.01.2024 , s-au înregistrat 133.057 cazuri de infecții respiratorii (gripă clinică, IACRS și pneumonii), cu 35.8% mai multe cazuri comparativ cu aceeași săptămână a sezonului precedent, iar numărul cazurilor este în creștere alarmantă. La sfârșitul săptămânii trecute, Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial o Instrucțiune privind instituirea stării de alertă epidemiologică determinate de gripă.

”Având în vedere creșterea numărului de cazuri de îmbolnăvire prin gripă și depășirea mediei față de sezoanele anterioare, se instituie starea de alertă epidemiologică determinată de gripă. În vederea prevenirii și limitării îmbolnăvirilor prin gripă și alte infecții virale respiratorii, începând cu data intrării în vigoare a prezentei instrucțiuni, la nivelul unităților sanitare se va limita programul de vizită al aparținătorilor pacienților internați, se va realiza triajul epidemiologic zilnic pentru personalul medico-sanitar și auxiliar, și se va purta echipamentul de protecție adecvat”, se arată în actul normativ emis de Ministerul Sănătății.

Firmele, forțate să-și vaccineze angajații

Potrivit documentului elaborat de Ministerul Sănătății, spitalele trebuie să-și asigure stocurile de antivirale pentru tratamentul pacienților care prezintă tablou clinic compatibil cu gripa cu/fără diagnostic de laborator, după caz. Totodată, trebuie vaccinat antigripal tot personalul medico-sanitar și auxiliar și trebuie asigurate stocurile de echipamente de protecție, utilizarea corespunzătoare a acestora și refacerea stocurilor de antiseptice și dezinfectante, pentru o igienă riguroasă a mâinilor și a suprafețelor.

”La nivelul angajatorilor din toate sectoarele de activitate se recomandă evitarea aglomerărilor în spațiile de lucru, acolo unde este posibil, realizarea unui triaj epidemiologic zilnic și recomandarea de izolare voluntară la domiciliu a celor depistați cu simptomatologie respiratorie, precum și încurajarea vaccinării antigripale a personalului”, se precizează în Instrucțiunile Ministerului Sănătății. În același timp, în instituțiile de învățământ se vor realiza triajul zilnic în colectivitățile școlare, informarea părinților sau aparținătorilor legali privind semnele și simptomele infecțiilor respiratorii, asigurarea materialelor necesare pentru dezinfecția periodică a mâinilor și suprafețelor, aerisirea periodică a încăperilor și respectarea etichetei tusei și strănutului și utilizarea de batiste de unică folosință.

Înapoi la mască

În cazul populației, Ministerul Sănătății recomandă consultarea medicului de familie la apariția simptomelor respiratorii pentru a stabili indicațiile terapeutice, izolarea la domiciliu și eventuale investigații suplimentare.

”Pentru persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie se recomandă purtarea măștii de protecție dacă trebuie să se deplaseze în comunitate. De asemenea, toți cetățenii trebuie să evite aglomerațiile și să ia măsuri precum aerisirea spațiilor închise și purtarea măștii de protecție. Ministerul Sănătății cere continuarea vaccinării antigripale, în special pentru populația expusă la risc crescut de îmbolnăvire sau complicații ale gripei, cum sunt persoane cu vârsta peste 65 de ani, gravide, persoane imunodeprimate și persoane cu afecțiuni cronice respiratorii sau cardiace.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
4.776 afisari

20 COMENTARII

 1. Vezi ca s-a facut ziua Rafila. Nu ne-am speriat la covid si ne speriem de gripa sa dam fuga sa ne…..”injectam” cu nu se stie ce?

  • Bla bla este asa zisul long covid denumirea de la afectele adverse si prabusirea imunitatii
   Si cei necapsati cu imunitate scazuta au gripa dar la ei este gripa si trece ceilalti sunt bine si dintr-o data la reanimare
   Vaxul le inhiba sistemul imunitar si acesta nu mai da semnalele obisnuite ca ceva este in neregula: adica transpiratie si celelalte.
   Trebuia sa gaseasca o explicatie pt valurile de probleme

   • Nu m-am capsat ptr ca nu am inteles nimic din explicatiile oficialilor, explicatii care se bateau cap in cap. Si bine am facut.
    Aia capsati se duc pana in 2025.

   • Auzi mai coada de matura, Romania are mai multi nevaccinati decat vaccinat, iar la decese suntem in fruntei! Daca nu stiai, infectia cu un virus nou, necunoscut organismului (gen virusul covid) are prostul obicei sa stearga complet sistemul imunitar la anumite persoane. Din cauza asta s-au inregistrat decese excedentare atat dupa epidemia de gripa spaniola cat si acum dupa epidemia de covid.

    • hanonime, waxeen-ul sperăm să-și arate siguranța și eficiența în cazul tău. Din plin să-și arate. Dar tu să nu-ți faci probleme deoarece ești protejat.

    • Vaxul face exact acest lucru, permite aparitia bolii autoimune generand spike fixat in organe care sunt apoi atacate de sist imunitar. Esti prafalainen. Fugi repede pe trotineta si baga niste intzepaturi, dar s-o nu uiti p-aia pt cerebel, ca problema ta acolo este.

     • An(t)onime, spike-ul e periculos numai daca te asezi pe el! Te inteapa si produce mancarimi in partea nevazuta de razele soarelui. Dar exista un remediu si pentru mancarimile astea: ivermectina!

 2. Lasati-va de meserie , in fiecare an gripa face victime si tulpine diferite doar va place sa faceti senzatie din nimicuri!

 3. recomandă consultarea medicului de familie la apariția simptomelor respiratorii pentru a stabili indicațiile terapeutice, izolarea la domiciliu ” ? Hă?
  Cu 65 % din salariu si coada la doctor cine sa mai stea acasa?
  Toata lumea tuseste, le curge nasul.., in magazine, in mijloace de transport, la serviciu.Dau gratis si la altii.
  Dar sa tratezi o inflamatie virala doar cu paracetamol(si ala da boli renale in exces) e cam ca in pandemie cu „protocolul” nenorocit.Sa lase medicii sa adapteze tratamentul la simptomatologia pulmonara.Seful OMS ne sfatuie sa mancam ierburi sa reducem emisiile de carbon ca vita emana…metan.Cred ca.mai mult metan emana el…ca e plinut si bine hranit.

 4. o sa incep sa cred in vrajelile astea cu noua gripa ciudata si alte din astea cand o sa vad o statistica cu cei care ajung la spital si ce boli mai au . daca omul are cancer si gripa de ce se spune ca a ajuns sau a murit din cauza gripei . asa au fost umflate statisticile in timpul mascaradei cand si cei calcati de masini erau trecuti la covid .

 5. Adevarat, majoritatea dentistilor preseaza pacientii sa accepte anestezic local preventiv, pentru orice carie.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri