AcasăSANATATENoua amenințare mondială. Infecția mortală se răspândește foarte repede. Nu există tratament!

Noua amenințare mondială. Infecția mortală se răspândește foarte repede. Nu există tratament!

atiNoua amenințare mondială. Infecția mortală se răspândește foarte repede. Nu există tratament!

Candida Auris este superbacteria care surprinde lumea medicală. Mai multe cazuri cu această ciupercă au fost identificate în două spitale din Texas și într-un centru de îngrijire din Washington DC, relatează New York Times.

Infecția fungică este cu atât mai periculoasă pentru omenire deoarece este rezistentă la medicamente. Boala stârnește îngrijorarea autorităților cu competențe în domeniu, devenind pe zi ce trece tot mai periculoasă.

Există două specii de ciuperci: Candida, auris și albicans, şi Aspergillus, care pot fi fatale. Constatarea, publicată de CDC în cursul zilei de joi, relevă o evoluție alarmantă în evoluția Candida auris, o infecție descoperită în Japonia în 2009, care s-a răspândit de atunci în întreaga lume.

Infecția, mortală pentru pacienții cu Covid-19

Infecţia cu Candida auris are consecinţe teribile în cazul pacienţilor cu coronavirus. Această ciupercă provoacă sângerări, infecții ale plăgilor și urechilor și are o rată de mortalitate de aproximativ 70%. E cunoscut cazul unui bărbat de vârstă mijlocie care fost internat într-o unitate de terapie intensivă din orașul Kolkata din India.

Când starea sa s-a deteriorat, pacientul a fost intubat. Tratamentul care i s-a administrat includea, printre alte medicamente, şi steroizi, substanţe care reduc imunitatea și cresc nivelul de zahăr din sânge. După zile întregi petrecute în secţia de terapie intensivă, pacientul şi-a revenit şi era pe punctul de a fi externat, când medicul curant a descoperit că s-a infectat cu ciuperca albă, rezistentă la medicamente.

„Vedem un număr crescut de pacienți cu infecție în timpul celui de-al doilea val de Covid-19. Există mulți oameni bolnavi la terapie intensivă și mulți dintre aceștia primesc doze mari de steroizi. Acesta ar putea fi motivul”, spune dr. Om Srivastava, un specialist în boli infecțioase din Mumbai, potrivit BBC.

Infecțiile fungice, extrem de periculoase

Medicii din India se confruntă cu o creştere alarmantă a numărului de infecții fungice periculoase. Nici SUA nu pot ține sub control această bacterie periculoasă. În timp ce Candida auris a fost mult timp greu de tratat, cercetătorii americani au identificat pentru prima dată cinci pacienți din Texas și Washington D.C., ale căror infecții nu au răspuns la niciuna dintre cele trei clase majore de medicamente antifungice.

Odată ce a intrat într-o instituție, ciuperca este dificil de eliminat, pentru că se agață de gălețile cu apă pentru curățenie, stativii pentru perfuzie și alte echipamente medicale.
Deși este relativ inofensivă pentru cei cu o stare bună de sănătate, infecția poate fi mortală pentru pacienții grav bolnavi, pentru rezidenții centrelor de îngrijire pe termen lung și pentru alții cu sisteme imunitare slăbite.

author avatar
Andreea Vlad
967 afisari

1 COMENTARIU

  1. Marș, mă, în morții mamii voastre de ziarici care numai cu știri apocaliptice o țineți. Sugacilor sclaveți! Nu aveți nici un strop de talent scriitoricesc, sunteți praf la limba română dar stați cu limbile lipite de găoaza puțind a căcat a unir borfași planetari la care vă închinați ca la dumnezei, răspândind numai mizerii menite a speria și subjuga lumea, în speranța că de la borfașii ăia v-o pica și vouă vreo pleașcă de căcat în gâtlej, că vă e multă foame, panaramelor. V-ați vinde și familiile pe mărunțiș.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger