AcasăSANATATENoi servicii medicale decontate de stat pentru pacienţii asiguraţi. Guvernul pretinde că...

Noi servicii medicale decontate de stat pentru pacienţii asiguraţi. Guvernul pretinde că face altă reformă în domeniul Sănătății

ambulanta 112Cine mai răspunde la 112? Serviciul de Ambulanță București-Ilfov nu mai face faţă!

Legea nr. 208/2024 modifică şi completează Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Această lege introduce serviciile medicale de terapia durerii pe lista celor decontate pentru pacienţii asiguraţi din România.

Aproximativ 20% din populaţia adultă europeană este afectată de o durere cronică, dar mai puţin de 2% dintre pacienţi accesează serviciile specializate în terapia durerii, potrivit estimărilor specialiştilor.

Legea, votată în Parlament

Legea a fost votată în Parlament, promulgată de preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial joi, 4 iulie. Actul normativ va intra în vigoare la 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Asiguraţii au dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicaţiilor ei, pentru recuperarea după boală şi pentru terapia durerii“, prevede noua lege, care completează un articol din Legea nr. 95/2006.

Potrivit actului normativ, în cazul asiguraţilor care beneficiază de serviciile medicale pentru terapia durerii, “managementul durerii se realizează în cadrul medicinei bazate pe dovezi, în mod integrat şi interdisciplinar, pe baza ghidurilor de practică medicală, protocoalelor naţionale de practică medicală, protocoalelor operaţionale de practică medicală sau a protocoalelor terapeutice”.

Decizie pentru românii care lucrează într-un mediu periculos

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a făcut o precizare importantă pentru românii care iau pensie în funcţie şi de condiţiile speciale şi deosebite de muncă.

Ea a spus că un astfel de punct în Legea Pensiilor va fi menţinut până în 2035.

Ministra Muncii a mai precizat că cei care lucrează în condiţii speciale vor avea în continuare beneficii la pensie.

„Noua lege a pensiilor reprezintă o reuşită a Guvernului Inclusiv în ceea ce priveşte condiţiile speciale şi deosebite de muncă, fiindcă România prin PNRR s-a angajat că va renunţa la posibilităţile de pensionare anticipată, că nu vom mai încuraja pensionarea anticipată, care ducea la o medie foarte scăzută a vârstei de pensionare în sistemul public de pensii în România.

Şi în noua lege menţinem condiţiile speciale şi deosebite de muncă până în 2035, dând posibilitatea angajatorilor să normalizeze aceste condiţii, adică prin retehnologizare locul de muncă respectiv condiţiile de muncă de la acel loc de muncă să nu mai reprezinte pericol pentru sănătatea şi securitatea angajatului şi angajatorii au la dispoziţie 12 ani până în 2035 astfel încât să aibă timpul necesar pentru normalizare”, a declarat Simona Bucura-Oprescu la România TV.

author avatar
Andrei Ștefan
261 afisari

2 COMENTARII

  1. In loc sa trateze boala (cauza) ei trateaza durerea…Da’ s-a gandit mult, Rafila?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger