AcasăSANATATENi se pregăteşte o nouă pandemie, pe care o vom înghiţi ca...

Ni se pregăteşte o nouă pandemie, pe care o vom înghiţi ca „papagalii”? Ce a transmis OMS despre „Boala papagalului”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a atras atenţia asupra unei noi boli ce se răspândeşte în Europa. Se numeşte „Boala papagalului”.

Organizaţia a avertizat asupra creșterii cazurilor de psitacoză.

Unde s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire?

Austria, Danemarca, Germania, Suedia și Olanda au raportat în cursul anului 2023 și în primele luni ale anului 2024 cazuri pe teritoriul lor. În fiecare dintre aceste țări au fost înregistrate câteva zeci de îmbolnăviri cu psitacoză în ultimele luni, „o creștere neobișnuită și neașteptată”.

Un risc mai mare de îmbolnăvire îl au astfel angajaţii din magazinele de animale de companie, grădini zoologice, medicii veterinari sau crescătorii de păsări.

Ce este „Boala papagalului”?

Psitacoza, numită și ornitoză sau boala papagalului, este o infecție pe care oamenii o contractează de obicei de la păsări, din cauza unei bacterii numită Chlamydia psittaci.

Boala ar putea veni de la următoarele păsări: papagali, canari, vrăbii, porumbei etc. Infecţia apare după contactul direct cu urina, fecalele, ouăle sau penele animalelor infectate.

Cum se poate infecta omul?

Omul se poate infecta prin inhalarea aerosolilor proveniţi din secreţii si excremente, muşcătura păsărilor sau contactul direct cu animalul infectat.

Simptome ale bolii: se remarcă tusea persistentă uscată sau productivă cu spută mucoidă cu striuri de sânge. Frecvent, ritmul cardiac este scăzut iar cefaleea este difuză şi severă.

author avatar
Andrei Ștefan
2.520 afisari

14 COMENTARII

  1. Da, unde puteau aprea primele cazuri 😂😂😂 germania, austria, olanda , suedia 😂😂😂 boala papagalului care mai pune botu(ciocu) la gargara

  2. Nu o sa o mai ingjitim. Si va fi mai scurta decat prima. Max 1,5 ani cu totul.
    Indiferent de ce vor prezenta cu deep fake lumea nu o sa ii mai creada si se va revolta.
    Sa fie clar: nici daca apar zomboe pe strazi sa nu luati vreun vaccin!
    Orice recomanda gasca asta de descreierati este mai rau decat orice si oricum mint cu tot si fac deep fake.
    Luati vitamine, faceti post cu apa, orice. O sa arunce chestii in atmosfera si alte prostii insa orice medicament vax o sa prezinte o sa fie total toxic.

  3. Iarasi simptome de otravire aeriana, ca la Covid si alte forme de „gripa”. Bineinteles ca ii spun „boala papagalului”, doar e o repetitie. Si iarasi dau vina pe bietele animale, in timp ce scot profituri record aruncand tot felul de otravuri in aerul pe care il respiram. Si noi, ca de obicei, le facem toate jocurile, in loc sa dam cu ei de pamant, fiindca atat ne duce capul.

    • Nunsintem atat de prosti de fapt. Insa se pun chestii in apa – fluor si altele care tin oamenii mai docili si se foloseste acum aproape peste tot fiind testata apa cu fluor prima oara in Irlanda de Nord. Plus alte mesaje subliminale pe absolut toate canalele si prin unde electromagnetice.
      Nu va dati seama cei care aveti inca revolta in voi si vedeti lucrurule clar cu ce forte va luptati, cat de puternici sunteti.
      Si ceilalti care zic ca ei si fac ce stiu. Insa ce nu isi dau ei seama inca este ca organismul uman se adapteaza la elemente daunatoare si in scurt timp nu vor mai functiona metodele lor. De fapt poate isi dau seama si de aceea se grabesc, ca se duce fereastra de oportunitate? Uite asa scriind imi vin idei

  4. @ Probabil că un articol care vrea să spună că până și papagalii, ”au boală pe specia umană”, ?

  5. asta mă sperie pentru că chiar acum am cumpărat fetiței mele o nimfa și am auzit știrea și mi-e teamă mă gândesc că după 2. săptămâni am prins drag de ea și acum mă grn s-o duc înapoi de unde am cumpărat-o fără a mai lua bani 💵 pe care i-am dat doamnei pe iel îl dau înapoi degeaba pentru că am fetița cu probleme grave de sănătate și mi-e teamă 😰😰😰😰

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger