Cauta

  Nelu Tătaru va da exemplu tuturor românilor. „ Eu mă voi vaccina în prima tură”

Nelu Tataru

Avertismentul teribil al ministrului Sănătății, după recordul de pacienți internați la ATI / foto: Hotnews

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a afirmat, vineri, că dacă va mai fi în prima linie atunci când se vor aduce vaccinurile anti-COVID în țară, va fi primul care se va vaccina.

Ministrul precizează că are semnale din partea Organizației Mondiale a Sănătății că vaccinul va fi fie disponibil la sfârşitul acestui an sau la începutul lui 2021.

Nelu Tătaru speră ca vaccinul să ajungă în România la sfârșitul acestui an

Nelu Tătaru a mai spus că ţara noastră va primi vaccin prin achiziția făcută de Uniunea Europeană și că aceasta se va ocupa de transportul până pe teritoriul unui stat, iar în funcție de specificațiile fiecărui vaccin România va asigura rețeaua de transport pe teritoriul național.

„Eu mă voi vaccina, cât sunt în prima linie, în prima tură. În măsura în care primul vaccin va fi gata, acela va fi și la noi”, a declarat ministrul.

„Există această posibilitate la nivelul întregii comunități europene. Noi suntem angrenați, întreaga comunitate europeană, pentru acest vaccin.

Sunt opt firme producătoare, Comisia Europeană are discuții cu trei firme producătoare, în măsura în care primul vaccin va fi gata, acela va fi și la noi. Toată achiziția se face prin Comisia Europeană și vaccinul va fi distribuit către fiecare stat în parte, avem speranța pentru sfârșitul anului sau începutul anului viitor”, a spus ministrul Sănătății.

Condiții speciale pentru vaccinul anti-COVID

În legătură cu condițiile de depozitare și vaccinare a populației, medicul Alexandru Rafila a spus medicii de familie nu pot vaccina în mod tradițional.

„Acest vaccin va necesita organizarea, împreună cu Ministerul Apărării și Departamentul pentru Situații de Urgență, a unor centre de vaccinare.

Nu e posibil ca medicii de familie să vaccineze în mod tradițional oamenii, pentru că acest vaccin, din momentul producerii până la vaccinare, rezistă doar 17 zile.

El trebuie ținut la minus 80 de grade și în ambalajul cu gheață carbonică e păstrat doar 10 zile, iar în 7 zile trebuie administrat. Or, să vaccinezi milioane de oameni într-un timp scurt este o mare provocare.

Dacă noi ar trebui să vaccinăm 7 milioane de persoane, vom avea nevoie de cel puțin 14 milioane de seringi, pentru că este un vaccin multidoză și asta necesită o logistică extrem de mare”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

Ultimele stiri

  • Incident șocant la Parchetul Vaslui: o angajată ar fi dat foc unor documente şi ar fi încercat să se sinucidă
  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • Exit mobile version