AcasăSANATATENelu Tătaru, mesaj important pentru români: „Pandemia de coronavirus a produs numeroase...

Nelu Tătaru, mesaj important pentru români: „Pandemia de coronavirus a produs numeroase schimbări și provocări”

nelu tataruNelu Tătaru, mesaj important pentru români: „Pandemia de coronavirus a produs numeroase schimbări și provocări” / foto: Cancan

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a transmis un mesaj important de Ziua Mondială a Sănătății Mintale. Oficialul guvernamental crede că pandemia de coronavirus a produs numeroase schimbări și provocări, astfel încât este nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru şi păstrarea sănătăţii mintale.

Pandemia provocată de noul coronavirus a produs multe schimbări în viaţa noastră din punct de vedere medical, dar şi social şi economic. Într-o astfel de perioadă cu numeroase provocări este nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru şi păstrarea sănătăţii mintale. În perioada următoare va fi nevoie de măsuri noi concretizate în programe şi investiţii pentru îmbunătăţirea accesului populaţiei la servicii de îngrijire a sănătăţii mintale”, afirmă Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Ziua mondială a sănătăţii mintale este marcată în fiecare an la data de 10 octombrie, prilej de a creşte gradul de conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la sănătatea mintală.

Când se sfârșește pandemia de coronavirus

Compania AstraZeneca a anunțat că are dreptul să anunțe că pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2 se va încheia în luna iulie a anului viitor. Conform unui memorandum de înțelegere reciprocă încheiat între AstraZeneca și Institutul de cercetare Fiocruz, din Brazilia, „perioada de pandemie” pe durata căreia compania americană a promis să nu încaseze profitul realizat din vaccin, se încheie la 1 iulie 2021.

Dar, se precizează mai departe în document, această perioadă „ar putea fi prelungită, dacă AstraZeneca va consideră că pandemia de SARS-CoV-2 nu s-a încheiat”. Prin memorandumul mai sus menționat, grupul farmaceutic american s-a angajat pentru cel puțin 100 de milioane doze de vaccin, în valoare totală de 300 milioane de dolari.

author avatar
Andreea Vlad
251 afisari

9 COMENTARII

  1. Ziua Sanatatii Mintale?Buna asta,inseamna ca Tataru isi sarbatoreste ziua lui si a tuturor criminalilor care ingroapa Romania.Musta,Oancea,Rafila,Cercel,Arafat,Orban si cu voia dvs ,ultimul pe lista…,nu merita sa ii pomenim numele.Sa ma scuze cei care nu i-am pomenit, sunt prea multi.La Putini Ani,tradatorilor.

  2. „Pandemia de coronavirus a produs numeroase schimbări și provocări”,,,,,a produs schimbari in capul ala dement de securit ce il porti pe umeri!….du-te si te impusca dementule securist ! …mars javra !

  3. & Ce părere veți despre faptul că Ministerul Sănătății nu prezintă grafice cu evoluția infectărilor de la apariția virusului și cu evoluția cazurilor grave care au necesitat ATI, ca să se stabilească evoluția ponderii cazurilor ce necesită ATI la cazurile diagnosticate cu COVID, ?

  4. & Remarcați că s-ar putea întocmi grafice și pentru persoanele ce prezintă comorbidități și sunt diagnosticate cu COVID, care să fie comparate cu graficele cu persoanele care au fost diagnosticate cu comorbidități și care prezintă riscuri mai mari și necesități de ATI la eventuale diagnosticări cu COVID, ?

  5. @ Sunteți de părere și că cei ce sunt implicați în combaterea pandemiei de COVID ar putea prezenta și niște evaluări ale eficienței cheltuielilor cu prevenția și ale celor cu tratamentele persoanelor diagnosticate cu COVID, deci despre care dintre deciziile luate și cheltuielile făcute cu prevenția au fost eficiente și ce tratamente s-au dovedit mai eficiente la persoanele diagnosticate cu COVID, chiar și cele ale tratării bolii în formele mai puțin grave, ?

  6. & Remarcați deci s-ar putea stabili chiar și proiecții ale felului cum evoluează imunizarea populației, chiar și pentru fiecare județ, evoluții ale ratei imunizării, în funcție și de diverși alți factori cum ar fi, migrația populației active, locuri de muncă, elevi și studenți în școli, persoane vârstnice, etc., ?

  7. & Dec,i probabil că s-ar putea stabili și calcula chiar și niște indicatori de risc ,chiar și la nivelul județelor, în funcție de proiecțiile evoluțiilor anterioare ale diagnosticărilor și tratării persoanelor diagnosticate cu COVID, chiar și pe grupe de vârstă, mobilitate, activități profesionale, etc.?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger