AcasăSANATATENelu Tătaru anunță testare COVID-19 la nivel național

Nelu Tătaru anunță testare COVID-19 la nivel național

Noroc cu Nelu Tătaru!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat vineri că în fiecare județ din țară se va face un studiu de seroprevalență, în această vară.

Testele vor fi făcute pentru a arăta în ce măsură a trecut populația țării prin boală.

Am anunţat că în această vară vom avea un studiu de seroprevalenţă. Acest studiu se va desfăşura în lunile iunie-iulie şi cred că şi august, în care la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare, fiecărui judeţ din această regiune, pe nouă grupe de vârstă, în care vom vedea exact cam cât din populaţia României, cât din populaţia judeţului, din grupa de vârstă s-a imunizat, iar în funcţie de acest rezultat putem previziona pe viitor şi o reapariţie a unui episod şi amploarea acestuia”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi 24.

Cum se va face testul

În fiecare judeţ vor fi selectate trei laboratoare, la aceste laboratoare se vor prezenta pacienţi pentru seturi de analiză pentru diverse patologii. Noi vom solicita acordul acestor pacienţi să folosim serul rezidual în care vom căuta anticorpi. Sunt nişte teste imunologice (…). Aceste seruri reziduale vor fi la INSP, care va face acest studiu şi ne va da şi rezultatul. Se recoltează sânge pentru analizele la care s-au prezentat, noi serul rezidual de la această recoltare de sânge îl vom folosi”, a declarat Tătaru.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre numărul de persoane care vor fi testate din fiecare județ.

Diferă foarte mult de la un judeţ la altul, având în vedere că avem judeţe cu 43.000 de locuitori, cu 93.000 de locuitori, în general am plecat ca studiu – 29.019 pacienţi, după 1 iunie va începe”, a conchis Nelu Tătaru.

author avatar
Alex Moraru
128 afisari
Zenville