AcasăSANATATEMinistrul Sănătății anunță că România se află pe panta descendentă. De când...

Ministrul Sănătății anunță că România se află pe panta descendentă. De când s-ar putea renunța la măștile de protecție

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat vineri seară că s-ar putea scoate obligativitatea de purtare a măștii, în situația în care România se află pe panta descendentă.

Potrivit ministrului Sănătății, până în prezent au fost testați aproximativ 270.000 de români.

„Am avut o alternanţă a numărului de cazuri, dar tot timpul am rămas sub 200 de cazuri la Terapie Intensivă, suntem pe panta descendentă. După 1 iunie ne pregătim pentru o a doua etapă destul de bogată în măsuri de relaxare.

Rămâne ca împreună cu INSP, Centrul Naţiona de Control al Bolilor să evaluăm fiecare zi a acestor relaxări având şi norme de aplicare şi unele restricţii pe care le putem reimpune, în măsura în care vom vedea că măsura este nefavorabilă.

Citește și: Nelu Tătaru anunță testare COVID-19 la nivel național

Până acum nu avem un motiv real să ne gândim la aceste restricţii.

În măsura în care vom respecta regulile de igienă, de distanţare socială în locurile publice, putem spune că mergem spre a treia etapă de relaxare după 15 iunie”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi 24.

„Epidemia este controlabilă în acest moment, dar controlabilă printr-o colaborare a noastră cu populaţia. Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă. Ca număr total de cazuri infectate, aflate în analiza noastră cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta.

În acest moment avem sub 5.000 de cazuri active din cele peste 18.000”, a mai spus Tătaru.

author avatar
Alex Moraru
104 afisari
Zenville