AcasăSANATATEMinisterul Sănătăţii a tăiat în carne vie: iată lista dezinfectanţilor retraşi din...

Ministerul Sănătăţii a tăiat în carne vie: iată lista dezinfectanţilor retraşi din spitale!

ioana-mihailaMinisterul Sănătăţii a tăiat în carne vie: iată lista dezinfectanţilor retraşi din spitale!

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că din cantitatea totală de 24.144 de litri şi 467 de kilograme de produse biocide retrase de la utilizare, 409,7 litri au fost retraşi din unităţi sanitare, reprezentând 1,7%. Cele mai mari cantități, în Bacău și Sălaj.

Ioana Mihăilă a cerut Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătății să solicite direcțiilor de sănătate publică să precizeze cantitățile de dezinfectanți de mâini și de suprafețe retrase din unitățile sanitare pentru perioada martie 2020 – mai 2021.

Ce dezinfectanţi au fost retraşi?

45 de litri de dezinfectanţi au fost retraşi de la utilizare de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău. Este vorba de Apesin Handactive F, Pliwa Decontamed, Desogen Aero – produse neavizate conform prevederilor Regulamentului nr. 528/2012 şi etichetare greşită.

De asemenea, alţi 200 de litri au fost retraşi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău. Este vorba de Dezinfectant Efekt Bactisept, care nu are arie de aplicare în unităţi sanitare.

Producătorii produselor biocide retrase de la utilizare: Apesin Handactive F Germania, Pliwa Decontamed Austria, Desogen Aero România – jud. Ilfov, Dezifectant Efekt Bactsept România – jud. Bacău”, a transmis Ministerul Sănătăţii, potrivit comunicatului transmis marţi.

Inspectorii sanitari din cadrul DSP Ilfov au retras de la utilizare 1,2 litri de produs biocid Incidin Liquid (producător Germania), pentru deficienţe de etichetare, de la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfânta Irina”.

Au retras şi dezinfectanţi produşi în Slovenia

Inspectorii sanitari din cadrul DSP Neamţ au retras de la utilizare 2,5 litri de produs biocid Ecocid S (produs pentru igiena veterinară), de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. „Produsul biocid din Slovenia a fost folosit pentru dezinfecţie în tuneluri”, potrivit MS.

Inspectorii sanitari din cadrul DSP Sălaj au retras de la utilizare 161 de litri de produs biocid Bioxeco 5S, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, pentru că eticheta nu era tradusă în limba română şi nu avea toate elementele de identificate impuse de legislaţia naţională.

Din cantitatea totală de 24.144 litri şi 467 kg retrase de la utilizare, 409,7 litri au fost retraşi de la utilizare din unităţi sanitare (1.7%).

Produse biocide cu autorizaţie temporară emise de Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”: Desogen Aero şi Dezifectant Efekt Bactisept. Celelalte produse biocide au avize emise de Comisia Naţională pentru Produse Biocide”, susţine Ministerul Sănătăţii.

author avatar
Andrei Ștefan
272 afisari

1 COMENTARIU

  1. doar dezinfectantii livrati de concurenta !!! un lot bun dela prieten si urmatoarele apa ce pute a rahat..cei care au lucrat acum 8-10 ani prin sistem stiu ce spun !!! erau unele miroseau a rahat !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger