AcasăSANATATEMinisterul Sănătăţii a mai apelat la o soluţie de URGENŢĂ pentru tratarea...

Ministerul Sănătăţii a mai apelat la o soluţie de URGENŢĂ pentru tratarea pacienţilor bolnavi de Covid-19!

pacienti covidMinisterul Sănătăţii a mai apelat la o soluţie de URGENŢĂ pentru tratarea pacienţilor bolnavi de Covid-19!

Ministerul Sănătăţii caută noi opţiuni de tratare a pacienţilor bolnavi de Covid-19. Prin urmare, a solicitat vineri dimineaţă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) activarea Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene pentru asigurarea tratamentului cu anticorpi monoclonali neutralizanţi a unui număr de 40.000 bolnavi COVID-19.

Oficialii de la ministerul Sănătăţii aşteaptă ajutor şi din partea altor state europene.

Cine va beneficia de tratament cu anticorpi monoclonali neutralizanţi?

Există promisiuni de sprijin şi din partea altor state pentru acest tratament. Am discutat ieri cu doamna Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate, despre intenţia noastră de activare a Mecanismului de protecţie civilă în vederea aprovizionării cu medicamentele necesare asigurării tratamentului pacienţilor noştri”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă.

Ministerul Sănătăţii a subliniat că, în contextul actual al valului patru al pandemiei, este necesară asigurarea accesului bolnavilor cu COVID-19 care prezintă forme uşoare şi medii la tratament cu anticorpi monoclonali neutralizanţi.

Italia este unul dintre statele europene care au ajutat deja România. Această naţiune a făcut o donaţie de 5.206 fiole de anticorpi. Medicamentele au fost deja repartizate în 134 spitale pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19.

author avatar
Andrei Ștefan
448 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger