Cauta

Medicii rup tăcerea. Antigripalul face mai mult rău decât bine

Formele mai grave de gripă, provocate de vaccinurile împotriva Covid și împotriva gripei

Medicii atrag atenția că vaccinarea în epidemie este o greșeală și spun că vaccinul antigripal nu are nicidecum efectul scontat. Și asta din cauza faptului că virusul gripal este extrem de versatil, iar variantele se schimbă în fiecare sezon, astfel că vaccinul nici nu oprește transmiterea și nici îmbolnăvirea. Mai mult, antigripalul provoacă, în multe cazuri, forme mai grave de boală, prin apariția fenomenului ADE.

A vaccina în plină epidemie este o greșeală a autorităților, susțin medicii. Aceștia arată că singurul lucru care trebuie făcut acum este să te ocupi ca pacienții să treacă cu bine peste acest episod, episod care va învăța organismul să se apere în fața încă unui tip de variantă a virusului gripal și care este un câștig până la urmă, pentru că așa se construiește imunitatea.

”În special copiii au nevoie să se confrunte cu acești agenți, pentru a-și putea forma o imunitate solidă dată de trecerea prin boală, și nu prin alte mijloace. De altfel, vaccinul antigripal se știe că nu este eficient, din cauza faptului că este un virus ARN, care este foarte versatil și nu nimeni nu poate ține pasul cu el. Sunt vaccinuri pentru tulpinile A și B, dar nu pentru variantele acestora. Întotdeauna varianta care apare într-un sezon are ceva în plus față de ce a existat înainte și atunci vaccinul nu are efectul scontat, adică de a opri îmbolnăvirea și de a opri transmiterea. Există un mit, că, dacă te vaccinezi antigripal, faci o formă mai ușoară, dar, în realitate, avem și foarte multe persoane care fac ceea ce numim Antibody-dependent Enhancement (ADE), adică o formă mai gravă, pentru că anticorpii care se formează sunt nonprotectivi și funcționează ca un cal troian, favorizând o viroză mai severă”, ne-a declarat dr. Oana Mihaela Secară, director medical al Spitalului Municipal Onești. Același fenomen ADE a fost produs și de vaccinul anti-Covid, care a contribuit și el la cazurile severe de gripă. Medicii amintesc de faptul că mai mulți cercetători s-au pronunțat de la început împotriva acestui vaccin anti-Covid produs prin ARN Mesager și au spus că ne vom confrunta cu infecții mai frecvente, cu evoluții mai grave ale unor viroze respiratorii și pentru că organismul nu mai dispune de un sistem imunitar care să fie neafectat.

Cutremur în sistemul imunitar

Creșterea cazurilor de gripă care se manifestă în prezent este posibil să fie cauzată pe fondul unei variante mai virulentă a gripei, care s-a selectat, susțin medicii. Organismul recunoaște unele caracteristici ale acestei variante, însă durează câteva zile și de aceea apare acea simptomatologie. Totodată, este posibil însă ca această creștere să fie cauzată și de scăderea imunității la nivel populațional, iar virozele respiratorii, care se răspândesc cel mai repede, ne arată care este nivelul de competență imunitar la nivel general. Fenomenul s-a petrecut o dată pe fondul lipsei contactului sau a contactului limitat cu agenții infecțioși, prin mască, lockdown, restricții etc și, desigur, pe fondul vaccinării anti-Covid.

”Acest vaccin a avut acest efect de a diminua capacitatea de răspuns a sistemului imunitar prin acel mecanism prin care chiar celulele sistemului imunitar ajung să secrete proteina spike datorită ARN-ului mesager. Chiar ele sunt cele care, în loc să fie pilonii de apărare, devin producătoare de proteină spike și, evident, tot sistemul are de suferit. Depinde acum care este procentul de celule care fac lucrul acesta și cât timp se prelungește fenomenul despre care ei au spus că va fi de scurtă durată, deși nu au studiat fenomenul, așa cum nu au studiat nici alte aspecte legate de reacțiile adverse și s-a dovedit că această afirmație a fost greșită. Și atunci este evident că sistemul imunitar este pus în situația de a nu face față foarte bine în anumite împrejurări”, ne-a precizat dr. Oana Secară.

Masca, neigienică

În comunitate este greșită practica impunerii sau recomandării măștii de protecție și corect ar fi ca această practică să fie limitată numai la unitățile cu profil sanitar și numai în condițiile existente și înainte de Covid, adică în fața unui pacient potențial infecțios, ne mai spune dr. Oana Secară. Aceasta arată că la copii nici nu este igienic să îi pui să poarte măști de protecție, pentru că ei pun mâna, o contaminează, o schimbă foarte rar, o țin în mod necorespunzător, nici nu-i protejează și mai mult îi deranjează din toate punctele de vedere.

Ultimele stiri

  • Nicolae Ciucă îşi lansează cartea: Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic
  • Incident șocant la Parchetul Vaslui: o angajată ar fi dat foc unor documente şi ar fi încercat să se sinucidă
  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Exit mobile version