AcasăSANATATEMedicamentul salvator a ajuns în România. Care sunt beneficiile acestui medicament ce...

Medicamentul salvator a ajuns în România. Care sunt beneficiile acestui medicament ce poate salva milioane de vieți

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, medicul Cristian Oancea, a anunțat, sâmbătă, că au sosit primele 35 de doze de Remdesivir.

Acest medicament este folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, cu forme medii şi severe ale bolii şi sunt internaţi în secţia ATI.

În acest context, medicul Cristian Oancea a afirmat, că această primă tranşă a fost primită în baza contractului semnat şi finanţat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare, iar dozele ajung pentru tratamentul a şapte pacienţi eligibili.

„Este un prim transport. Aşteptăm ca în perioada următoare să mai primim încă 150 de asemenea flacoane, ceea ce ar asigura necesarul pentru 30 de pacienţi. Medicamentul a fost distribuit în toată ţara, dar noi am fost printre primii care l-au primit. Remdesivirul a dat rezultate foarte bune în tratamentul aplicat pacienţilor aflaţi în stare gravă, în Terapie Intensivă. Noi am administrat acest medicament, prima dată, în luna mai, unui pacient intubat şi ventilat mecanic. Până acum am avut rezultate bune. Atunci, am reuşit să obţinem medicamentul fiind cooptaţi într-un studiu internaţional. Acum, am primit medicamentul în baza contractului semnat şi finanţat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare”, a afirmat dr. Cristian Oancea.

Ce este Remdesivir

Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului, în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Potrivit contractului între România și Comisia Europeană a Medicamentului, țara noastră va beneficia de 25.000 de flacoane de Remdesivir care vor ajunge în trei tranşe.

Puțini erau cei care au auzit de Remdesivir până în urmă cu câteva luni.  Medicamentul a intrat în atenția tuturor în momentul în care unele cercetări au arătat că ar putea avea un efect benefic în tratarea cazurilor severe de Covid-19.

Remdesivir este un medicament care aparține clasei analogilor de nucleotide, larg răspândită în tratarea cancerului, virusurilor și diferitelor infecții.

Compania farmaceutică americană Gilead, producătoarea medicamentului, a arătat, de asemenea, că 5 zile de tratament cu Remdesivir echivalează cu 10 zile de tratament pentru persoanele cu forme severe de Covid-19.

România este a doua ţară, după Spania, în ceea ce priveşte alocările europene ale acestui medicament, potrivit stirileprotv.ro.

author avatar
Eli Dan Davidescu
303 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dar hidroxiclorochina unde e ma, ANIMALELOR !!!
    Rog toti romanii care au lucrat in tarile Lumii a Treia si au luat ani de zile clorochina, sa spuna daca au suferit efecte negative sau daca nu s-au bucurat de protectie in planul sanatatii.
    Sa-i facem de ocara pe toti neomarxistii lui gates si ai altor criminali din America si Europa !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger