Institutul Națională de Sănătate Publică a anunțat rezultatele campaniei de vaccinare ROR, forțată de Ministerul Sănătății: peste 28.000 de copii injectati în doar 25 de zile. Declararea epidemiei de rujeolă a fost un abuz al ministrului Alexandru Rafila, în condițiile în care numărul total de cazuri la nivel național a fost la jumătate față de anii 2017-2018 și asemănător cu cel din 2019, când nu s-a declarat o problemă de sănătate publică.
În 2017, numărul cazurilor de rujeolă a fost de 6.200, cu 18 decese, iar în 2018, de 5.200, cu 21 de decese. În 2019, se înregistrau 3.300 de cazuri, cu 5 decese, iar în primele 7 luni din 2020, s-au raportat 1.050 de cazuri cu zero decese. De precizat că decesele au survenit, de cele mai multe ori, în cazul copiilor neeligibili pentru vaccinare și cu comorbidități grave sau în cazul copiilor și adulților cu comorbidități grave.
La începutul lunii decembrie 2023, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat epidemie de rujeolă la doar 2.000 de cazuri, în total, de la începutul anului. Scopul declarat a fost instituirea unei campanii de vaccinare cu ROR, care să-i forțeze pe părinți să-și injecteze copii. Astfel, pe canalele media au fost derulate campanii agresive, care vorbeau despre pojar ca despre o boală mortală și despre faptul că vaccinarea era singura cale de scăpare.
”Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații. Menționăm că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani”, se preciza într-un comunicat al Ministerului Sănătății. În mesajul transmis prin campaniile din media se repeta obsesiv că 30% dintre cazurile de rujeolă dezvoltă complicații, 1 din 4 persoane care fac rujeolă are nevoie de internare în spital și 1-3 din 1.000 de bolnavi pot muri.
Epidemie de autism
Vaccinul ROR, administrat la vârste sub 2 ani, are un risc uriaș de a provoca autism. Dovadă clară este explozia cazurilor de autism în România, precum și a altor boli autoimune și neurologice după introducerea acestui vaccin. Pe lista oficială a reacțiilor adverse la vaccinul ROR au fost trecute meningita, orhita, epididimita, trombocitopenia, mielitele transverse, sindromul Guillain Barré, nevritele periferice, encefalitele, eritemul polimorf, artralgiile, artritele, precum și Sindromul Kawasaki.
”După punerea pe piaţă, în câteva ocazii, au fost raportate următoarele reacţii adverse la persoane vaccinate cu Priorix: articulaţii dureroase şi inflamate, sângerări punctiforme sau în pată, sau vânătăi care se produc mai uşor decât e normal, din cauza unei scăderi a numărului de trombocite, reacţii alergice neaşteptate, care pot pune viaţa în pericol, inflamaţie a meningelui, creierului, măduvei spinării şi nervilor periferici, sindrom Guillain-Barré (paralizie ascendentă, până la paralizie respiratorie)”, se precizează în prospectul vaccinului.
S-a dus rujeola, a venit gripa
După ce obiectivul de a vaccina cu ROR mai mulți copii a fost atins, cu peste 28.000 de copii injectați în doar 25 de zile, spitalele s-au umplut cu copii bolnavi de gripă, după cum se plângeau medicii din unitățile sanitare din Capitală. La Spitalul de Copii ”Victor Gomoiu” aproape 500 de copii au fost diagnosticaţi cu gripă, iar cazurile de infecţie cu virus sinciţial respirator au crescut. Autoritățile au început deja să vorbească despre vaccinul antigripal, semn că Alexandru Rafila se pregătește să mai declare o pseudo-epidemie de gripă, pentru a forța vaccinarea copiilor. De la Covid încoace, despre imunitatea naturală, dată de trecerea prin boală, nu mai vorbește nimeni, în condițiile în care este și va fi cea mai puternică apărare împotriva virușilor.