AcasăSANATATEOmul lui Nelu Tătaru face dezvăluiri senzaționale despre haosul din sănătate! DSP-urile,...

Omul lui Nelu Tătaru face dezvăluiri senzaționale despre haosul din sănătate! DSP-urile, desființate!

Avertismentul unui oficial din Ministerul Sănătății, după creșterea cazurilor COVID: ”O să ne ia mult mai mult” (sursa foto: Andrei Baciu/Facebook)

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a afirmat duminică, la televiziunea B1, că pandemia de coronavirus care a afectat puternic țara noastră a fost insuficient gestionată de către Direcțiile de Sănătate Publică (DSP).

Cu alte cuvinte, oficialul român a recunoscut că Ministerul Sănătății care coordonează activitatea DSP-urilor din toață țara nu a fost capabil să gestioneze criza sanitară.

Acest lucru reiese clar din faptul că Direcţiile de Sănătate Publică sunt servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridică, subordonate Ministerului Sănătăţii, reprezentând autoritatea de sănătate publică la nivel local.

Secretarul de stat Andrei Baciu a recunoscut

Andrei Baciu și-a justificat afirmațiile prin faptul că există la nivelul DSP-urilorun deficit de personal calificat, iar specialiștii în acest domeniu de activitate nu pot fi pregătiți „peste noapte”.

Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) au fost cele mai puțin pregătite pentru un astfel de rol central pe care îl au într-o astfel de situație, o criză de sănătate publică. Sunt chestiuni pe care nu le poți suplini, e nevoie de ani de zile. De exemplu, partea de medici specialiști în epidemiologie, sănătate publică, igienă – nu ai de unde să-i formezi peste noapte. A anunțat domnul ministru că la examenul de rezidențiat de anul acesta, aceste categorii au fost introduse în lista specialităților deficitare, se vor suplini locuri și vor apărea începând cu anul viitor. Aceasta este una dintre măsuri.

Referitor la interacțiunea cu toți cei care sună la Direcțiile de Sănătate Publică, (…) s-a realizat un sistem de call center care a fost implementat, pe de o parte, la nivelul tuturor DSP-urilor și acesta va fi perfecționat în zilele următoare, astfel încât să se poată eficientiza și să se poată avea o evidență mult mai clară a tuturor problemelor, a tuturor solicitărilor și să se poată răspunde cât mai repede”, a explicat Andrei Baciu.

În ceea ce privește situația de la DSP București, secretarul de stat din Ministerul Sănătății a declarat că e vorba despre un caz special. Asta pentru că Direcția de Sănătate Publică din Capitală „are de gestionat sănătatea unei populații foarte mari, vorbim de tot arealul București-Ilfov. În plus, o bună parte din pacienți vin și din alte zone ale țării”.

author avatar
Eli Dan Davidescu
632 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger