AcasăSANATATELovitură de la Ministerul Sănătăţii, în plin val 4: personal medical, suspendat...

Lovitură de la Ministerul Sănătăţii, în plin val 4: personal medical, suspendat pentru 30 de zile, apoi CONCEDIAT!

coronavirus-spital

După ce Florin Cîţu a anunţat că se caută soluţii pentru convingerea personalului medical să se vaccineze, iată că a apărut un proiect de lege puţin spus controversat, ci, de-a dreptul, scandalos.

Astfel, Ministerul Sănătății a publicat un proiect de Lege prin care cadrele medicale care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 vor avea contractele de muncă suspendate pentru 30 de zile.

După suspendare, urmează concedierea

În cazul în care personalul medical nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se reglementează suspendarea de drept, pe o perioadă de 30 de zile a contractelor în baza cărora își desfășoară activitatea.

După cele 30 de zile de suspendare, contractul personalului medical în baza căruia își desfășoară activitatea încetează de drept, iar pentru personalul din unitățile private care cumulează 30 de zile de suspendare, angajatorul poate dispune fie prelungirea suspendării, fie încetarea contractului în baza căruia își desfășoară activitatea.

În unitățile publice măsura încetării contractului în baza cărora își desfășoară activitatea personalul este necesară pentru a crea posibilitatea încadrării pe acele posturi a altor persoane, în vederea asigurării continuității activității, ținând cont de faptul că în unitățile respective numărul total al posturilor este limitat prin acte normative”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății.

Amenzi uriaşe pentru spitalele care nu respectă

Unitățile medicale care nu respectă reglementările vor fi sancționate cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei, se mai precizează în comunicat. „Vrem să promovăm actul normativ în regim de urgență”, au spus autorităţile.

Certificatul trebuie să ateste îndeplinirea uneia din următoarele condiţii:

  • vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  • rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii.
author avatar
Andrei Ștefan
4.028 afisari

13 COMENTARII

  1. Pasul 1: Stai 30 de zile acasă. Banii oricum vor fi primiți, se vor anula aceste aberații de CCR.
    Pasul 2: Dacă mai ține circul fie faci testu’ lu’ pește și vi la lucru trei zile, fie, n-aș sfătui, de ce să le gâdili statistica, te vacinezi la colegi în chiuvetă. În prima posibilitate treci la Pasul 1.

  2. Ba.dupa constitutie dreptul la munca e garantat asa ca ce scrie cati cu mana lui iohann e nul ca nu e lege organica e un fake !!!

  3. Se ” supara ” AUR de deciziile neconstitutionale…
    Se supara ONG urile aparatoare de drepturi ale omului….
    Se supara o groaza de parlamentari….
    Se supara o groaza de avocati.
    Dar nimeni.Absolut nimeni nu contesta deciziile in instanta…

  4. & Iar latră dracu ăștia din „guvernul Cuțu” ,cu vaccinarea, ? Nu și-au luat Ivermectina, ?

  5. Bai criminalilor din linia intai, a venit drakul in persoana sa va amageasca cu vise desarte si pe voi !! Ha ha ha 🙂 Toti stiu dej ca totul e o mega-escrocherie mondiala pusa la cale de Klaus Scwabb si acolitii lui nazisti, dar no problem, oricum vine razboiul din Apocalipsa, si o sa va cam ia drakul, pe bune, de data asta !! Bai, voi chiar nu sunteti pregatiti deloc la ce urmeaza, o sa innebuniti cam majoritatea, bai trantorilor dinauschwitz-urile locale !! Scapa numai cine are o legatura foarte buna cu Dumnezeu, restul veti fi carne de tun !! Ha ha ha 🙂

  6. Foarte bine ! Personalul medical stie sa recomande cetatenilor sa se vaccineze, dar el refuza ! Stiu, insa, sa ceara spor de Covid, la salariu !

  7. Da tot ce inseamna personal medical dupa salari mari sporuri si altele stau tot cu buzunarele intinse sa le dai bani ca altfel nu te baga n seama eu personal am intinlit asta la spital militar acum o luna am reusit sa ma strecor pe o sectie unde ereau doi pacienti doar deci unde sint spitale pline ?minciuni ordinare nu intram in spitale sa nu vedem ca sint saloane goale asta e….din pacate. pacat ca nu am filmat .

  8. Foarte bine. Ar fi culmea să te contamineze cel care ar trebui să te salveze.
    Incă o lună e mult – 2 săptămâni ar fi arhi-suficient.
    În Constituţie mai există şi Art. 22, Art. 34 sau Art. 53.

    • Personalul nevaccinat va fi testat.
      Personalul vaccinat NU va fi testat. Dar poate sa transmita boala.
      Daca va fi focar intr un spital ….cine e vinovat ?

  9. Constitutia garanteaza dreptul la munca si nu da dreptul la politruci ca asta de acum agent strain adica la budapesta sa ti ia painea de la gura ca a iesit un virus sa spuna el de unde daca stie si nu mai poti munci .o lege organica nu piate fi anulata de oug sau politruci!!!!La puscarie cu tradatorii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger