AcasăSANATATELovitură cruntă pentru LGBT. O bacterie multirezistentă face ravagii. Persoanele bolnave pun...

Lovitură cruntă pentru LGBT. O bacterie multirezistentă face ravagii. Persoanele bolnave pun în pericol și sănătatea publică

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a emis o alertă cu privire la creșterea numărului de cazuri de shigeloză, multe cu infecții cu Shigella Sonnei multirezistente, în rândul bărbaților homosexuali și bisexuali. Cei care au simptome de infecție cu această bacterie nu trebuie să manipuleze sau să pregătească alimente în unitățile de catering și ar trebui să evite utilizarea piscinelor publice, spa-urilor și căzilor cu hidromasaj, potrivit autorităților europene.

Din aprilie 2023 până în prezent, peste 300 de cazuri de shigeloză, multe cu infecții cu Shigella Sonnei multirezistente, au fost raportate Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC). Cazurile sunt legate de șapte grupuri microbiologice distincte naționale și internaționale, cu lanțuri de transmitere în mare măsură, dar nu exclusiv, între homosexuali, bisexuali și alți bărbați care fac sex cu bărbați (gbMSM). Astfel, au fost raportate cazuri în Belgia (26), Danemarca (13), Germania (33), Irlanda (50), Olanda (21), Spania (> 60) și Statele Unite (106). O creștere a infecțiilor cu Shigella Sonnei rezistente la medicamente în rândul gbMSM a fost deja observată în perioada 2020-2022.

Mai grav este că toate tulpinile din aceste șapte grupuri prezintă rezistență la antibioticele de linia întâi și a doua, cum ar fi cefalosporine de generația a treia, fluorochinolone, sulfametoxazol și trimetoprim. O preocupare deosebită este rezistența la azitromicină în unele dintre tulpinile legate de aceste grupuri, deoarece aceasta limitează opțiunile de tratament efficient, susțin autoritțile medicale europene. Shigeloza este o infecție gastrointestinală cauzată de bacteriile Shigella și contactată prin ingerarea de material contaminat cu fecale umane, prin contact direct oral-anal (sau persoană la persoană) sau prin mâini/obiecte care au fost în contact cu fecale. ”Doza infecțioasă este extrem de mică, 10-100 de organisme, făcând shigeloza ușor transmisibilă. Infecția poate rezulta și din alimente sau apă contaminate. Simptomele includ diaree acută, adesea însoțită de febră, dureri abdominale și prezența sângelui în scaune. Majoritatea infecțiilor sunt autolimitate, durează în jur de 5-7 zile și nu necesită tratament antimicrobian. Tratamentul scade durata simptomelor cu 1-2 zile și poate reduce probabilitatea transmiterii ulterioare. Pot apărea și infecții severe, în special la pacienții imunodeprimați”, se arată într-un comunicat al ECDC.

Paradele Pride, un pericol

Riscul transmiterii ulterioare a shigelozei și a altor infecții cu transmitere sexuală (ITS) în rândul homosexualilor și bisexualilor crește odată cu numărul de contacte sexuale, de exemplul în timpul paradelor Pride și a altor evenimente internaționale, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Răspândirea shigelozei printre homosexuali crește, de asemenea, riscul de infecție pentru contactele lor apropiate din afara comunității acestora, transmit autoritățile. ”Pentru a minimiza riscul de a contracta infectia cu Shigella în timpul activității sexuale, se recomandă practicarea unui sex mai sigur si asigurarea unei bune igiene personale. Dacă o persoană dezvoltă simptome gastrointestinale, se recomandă să se abțină de la activități sexuale, să acorde o atenție sporită igienei personale și să caute asistență medicală pentru a se testa pentru agenți patogeni gastrointestinali și alte boli cu transmitere sexuală. Este important să informați medicul că infecția poate fi dobândită prin activitate sexuală. Persoanele cu simptome gastro-intestinale nu trebuie să manipuleze sau să pregătească alimente în unitățile de catering și ar trebui să evite utilizarea piscinelor publice, spa-urilor și căzilor cu hidromasaj în timp ce au simptome gastrointestinale”, mai precizează ECDC.

Alertă pentru medici

Autoritățile europene au avertizat medicii și laboratoarele de microbiologie din statele UE cu privire la răspândirea internațională a bacteriilor Shigella multirezistente și au cerut să se asigure testarea susceptibilității antimicrobiene a Shigella pentru cazurile de gastroenterită în rândul homosexualilor, pentru a ghida tratamentul antimicrobian. ”Medicii ar trebui să fie conștienți de faptul că, în rândul bărbaților adulți tineri, calea de infecție poate fi sexuală (în special în rândul celor fără antecedente de călătorie într-o țară cu risc crescut cunoscut de shigeloză). Este esențial să se raporteze cazurile de shigeloză autorităților de sănătate publică și să se trimită izolatele de Shigella la laboratoarele naționale de referință pentru a monitoriza dezvoltarea rezistenței antimicrobiene și pentru a permite detectarea precoce și investigarea eșecurilor tratamentului”, a mai transmis ECDC.

3.031 afisari

34 COMENTARII

  • un bulangiu e pe plaja si isi intreaba partenerul care iese din mare „Cum e apa”? Ala zice: „Ca o poola”. „Buun, sar si eu cu curul”.

  • Ma tu vrei un banc bun ca vad ca te chinui rau?

   Zice ca patru prieteni în vacanță se cazează la hotel, câte doi în cameră. A doua zi de dimineață unul dintre ei era nedormit, obosit ca vai de el:

   -N-am putut să dorm deloc. Sforăie Vasile în ultimul hal. Toată noaptea am stat în fotoliu și m-am uitat la el.

   Unul dintre ei zice:

   -Lasă, că la noapte dorm eu cu Vasile, că la ce somn am eu, dorm fără probleme.

   A doua zi apare și el tot rupt de somn:

   -Băi, așa ceva nu se poate. Sforăie Vasile de te scoală din morți. Și eu tot în fotoliu am stat și m-am uitat la Vasile toată noaptea.

   Ilie care nu dormise cu Vasile zice:

   -Hai, mă, că la noapte încerc și eu.

   Următoarea dimineață apare ăsta odihnit, bine dispus. Ceilalți mirați:

   -Cum ai reușit să dormi?

   -Simplu. Aseară, înainte de a ne băga în pat mi-am făcut curaj, l-am luat pe Vasile în brațe, l-am mângâiat pe fund și i-am făcut cu ochiul 😉.

   De frică n-a închis un ochi toată noaptea. Și acum e treaz în fotoliu… 🤗…

 1. stati departe de paradele homosexualilor , vor si in Bucuresti sa se adune si sa se dea in stamba , evitati-i cu dezgust ! dati cu clor in urma lor !

 2. Daruiesc cu tandrete Shigella in brusturii de sub pasarela celor ce imi umfla falcile si imi zdrentuiesc rozietu , recunosc ca am luat-o razna si am divinit Sonnei ….hihihihihi

  • Chiar ca esti sonat scarbosenie Crapati-ar burdihanul instant japitza anormala !Ce urmaresti prin scarboseniile tale toxice bai cangrena ?Te distrezi asa-i dezaxatule Nu ti-ar crapa multi inainte Probabil ca nu-ti dai seama ce faci !Dute la spital ca esti bolnav !

   • Am o lucrare scurta in seara asta cand ies navetistii de Rabnita de la schimbul 3 , posibil sa ma interneze iar la reanimare , poate scap si de data asta …

   • pe linga ca-i scarbos e si sarit de pe fix , este irecuperabil , i-am spus de multe ori sa se spanzure , sa curme chinul .

 3. de fapt SIDA,
  „sindromul imunodeficientei….”
  e o colectie gigant de manifestari clinice
  -uite ca shigeloza poate fi si a fost redenumita…..dupa cum guturaiul era numit direct covid-19 !

  hiv/sida a fost prototipul protocolului de grad zero covid-19/sars-cov-2 !

  -ce inseamna acronimul, S.I.D.A ?
  COLUCHE,f. mare comic francez
  – SIDA : Sauvagement Introduit Dans l’Anus –

 4. Eu Mândru mă declar azi progresist
  Şi recunosc, purtând al nostru ROGVAIV,
  Că din născare am apucături de sodomist
  Deși-s pe invers, am ieșit în dans lasciv

  Viciul să mi-l fac, la lume cunoscut
  Şi tinerei fluizi sub CURcuBeu s-adun
  Căci nu contează cum ai fost crescut
  Ești sexy și trebuie să-ţi propun

  Amor contra naturii să dorești să-ncerci
  Cu dușuri aurii și clisme prelungite
  Al tău tunel secret să fie tot numai clăbuci
  Și-n braţele-mi păroase să gemi cu voluptate

  Astăzi tot LGBT-ul mărșălui-va fără frică
  Căci toata lumea, până și Jandarmeria
  Nu mai ascultă ce spune popa la biserică
  Iar ai ţării mari vlădici susţin pidosnicia

  Dar nu uitaţi, la voi s-aveţi o alifie
  Și balonașele de schimb să fie pregătite
  Căci în ziua de mândrie, de atâta excitaţie
  Să nu vă pricopsiţi cu HIV sau hepatite

  • Chiar acum execut sub pasarela un dans lasciv , cu tunelul secret imbibat cu vaselina de tanc si indreptat spre inghinalele paroase ale unui zdrahon ciocanar iesit din tura …

   • Lascivule …ti-a adus kuroi bulendre si bani ,ca am auzit ca esti ascuns in Olanda prin boscheti?Ti s-au trecut ranile de la homaleala?Te-ai spalat sau tot rahatit esti ?

 5. Intrebarea e, daca chestia asta se ia doar de la gaozul de bulangiu sau si de la rozeta feminina. De parca la ochiul maro feminin ar fi vreo diferenta. Adica bacteria asta sta doar in cacastoreala masculina?

 6. Ce se întâmplă dacă un homo are ciclu? Adică diaree? Se poate trata? Cei bolnavi nu ar trebui să poarte mască, adică pampers?

 7. Bai Alex l-a mangaiat pe cur Ilie pe Vasile ai inteles?
  Te-ai prins? Sa nu mai sforaie?
  Ala a intrat in soc traumatic postpoponautic si asa a ramas masca s-a blocat 😨 Sile
  Te-ai prins?
  Adica a putut sa scape de sforaiala…

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri