AcasăSANATATELovitură cruntă în UE. Nici medicii nu mai au încredere în vaccinul...

Lovitură cruntă în UE. Nici medicii nu mai au încredere în vaccinul ROR

Scădere a încrederii în vaccinuri, pe tot teritoriul UE

Într-un raport privind creșterea numărului de cazuri de rujeolă în UE, ECDC a făcut apel la autoritățile medicale din Uniune să ia măsuri pentru a-i convinge pe oameni să-și vaccineze copiii. Partea proastă pentru UE este că, după un sondaj privind starea încrederii în vaccinuri, s-a constatat că nu numai tinerii părinți sunt împotriva vaccinului ROR, ci chiar și medicii, aceștia din urmă nefiind de acord cu informația că vaccinul ROR este important și sigur pentru copii.

Strecurată la anexa tehnică dintr-un raport al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), informația că tot mai mulți medici din UE s-au declarat împotriva administrării vaccinului ROR la copii este, cu adevărat, o bombă în acest domeniu.

Potrivit anexei, raportul „Starea încrederii în vaccinuri în UE” (2022) arată că încrederea în vaccinul ROR a a rămas stabilă și relativ ridicată în timp în raport cu perioadele anterioare de studii (2018 și 2020). Cu toate acestea, încrederea a scăzut în unele țări și a prezentat diferențe între grupele de vârstă, cu scăderi ale încrederii la tineri adulți.

”Studiul arată, de asemenea, că există o încredere în general ridicată față de vaccinul ROR în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății, dar că se observă o scădere în unele țări a numărului de medici care au fost de acord cu afirmațiile că vaccinul ROR este sigur și important pentru copii”, se precizează în anexa tehnică a raportului ECDC. Numeroase studii și foarte mulți medici pediatri (unii dintre ei sub protecția anonimatului) au semnalat legături de cauzalitate între vaccinul ROR administrat copiilor cu vârste sub 2 ani și boli neurologice grave, cum este și autismul, dar și alte afecțiuni grave.

Omerta în sistemul medical este însă atât de bine înrădăcinată, încât puțini mai sunt cei care au curajul să vorbească. Un reputat medic pediatru din SUA a rămas efectiv fără dreptul de a profesa, după ce a publicat un studiu în care a analizat starea sănătății copiilor din propriile fișe, concluzionând, cu cifre clare, că micuții supuși schemelor de vaccinare au suferit, în număr mare, de diferite afecțiuni, cele mai multe grave, comparativ cu cei nevaccinați.

Neîncrederea în guverne

Studiile arată că principalele preocupările legate de vaccinul ROR în Europa se învârt în jurul siguranței vaccinului, percepția de severitate scăzută a bolii, lipsa de informații, neîncrederea în guverne și riscul scăzut de a se infecta, susține ECDC.

”Având în vedere rolul important al profesioniștilor din domeniul sănătății în motivarea părinților/îngrijitorilor pentru vaccinarea copiilor lor, strategiile trebuie să includă creșterea gradului de conștientizare, precum și educație și materiale care să-i sprijine în conversațiile lor despre vaccinare și să înțeleagă preocupările parentale. Abordarea barierelor și implicarea în populațiile defavorizate este crucială. Barierele sistemice care influențează absorbția vaccinului în populațiile nedeservite trebuie monitorizate și abordate cu strategii direcționate, pentru a reduce inegalitățile în absorbția vaccinurilor”, se precizează în raportul ECDC.

Un exemplu de intervenții pentru a aborda tendințele în adoptarea vaccinurilor și încrederea este Olanda, potrivit ECDC, care, după ce a observat o scădere a utilizării în general ridicate a vaccinurilor în cadrul programului național de vaccinare, a lansat o cercetare program (SocioVax) pentru a obține informații despre cum să informeze cel mai bine oamenii despre vaccinări, cum să îi ajuți să ia deciziile de vaccinare și modul de a face vaccinarea mai accesibilă.

Strategia terorii

La fel cum s-a procedat în România, unde Ministerul Sănătății a finanțat campanii în media pentru a-i speria pe oameni, spunând că pojarul este o boală mortală, și celelalte țări europene au început să aplice strategia terorii. Campanii de acest fel se desfășoară acum în Portugalia și Grecia, iar în Irlanda autoritățile își sperie populația prin informații privind creșterea numărului de cazuri în Europa și Marea Britanie, evident, cu exagerările de rigoare.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.067 afisari

13 COMENTARII

    • Barbule, nu mai vorbi despre tine la plural! Cat despre mizeria de articol, nu am cuvinte! In ultimii zece ani propaganda anti-vaccin in Romania a facut ravagii incat am ajuns sa avem epidemii mai la toate bolile evitabile prin vaccinare. In 2016, rujeola din Roamania a ajuns tocmai in SUA, infectand o intreaga comunitate apartinand cultului Martorii lui Iehova. Nu veniti cu argumente de spalati pe creier ca bolile copilariei intaresc sistemul imunitar al copilului.

      • Si oare de ce a scazut vaxinarea? Chiar crezi bullshit-ul oficial, ca dezinformarea de pe retelele de socializare e cauza? majoritatea celor care sunt contra vax-ului nu umbla pe retele, nu folosesc FB. Oamenii au vazut ca nu e deloc cum se spune, ci exact invers. Si de cand un guvern lucreaza pt popor si nu pt donatori? Democratie nu mai exista, acum este donocratie, iar printre donatorii majori este complexul medical industrial. Cauta informatii si in alte surse decat propaganda oficiala.

  1. Nici strabunicii nu aveau incredere in medici. Se temeau sa mearga la doctor ca ar putea sa fie omorati. Poate ca asa au fost dintotdeauna

  2. Cioclii vaccinisti abia asteapta sa mai omoare pe cineva pentru citiva dolari in plus.

  3. Idioțenii însăilate, doar-doar prinde un prost analfabet, să le dea crezare.

    În mod sistematic proferate cu fanatism, demn de o cauză mai bună!

    Du-te cucoană înapoi în cavernele ignoranței de unde au venit!

  4. Cum poti avea incredere in Na To cei care au fabricat virusul in Urcraina si apoi au fabricat vaccin ul sa si omoare sclavii si prostimea care crede in politicieni si TV

  5. tuturora le recomandam:

    Vaccinarea – Eroarea medicala a secolului – Dr. Louis de Brouwer
    31,93 RON
    Vaccinarea – Eroarea medicala a secolului –

    Louis Pasteur, „inventatorul” vaccinului, un geniu al trisarii si plagiatului. In cartea …

    avem ceva de spus despre i. cantacuzino
    da’ spatiu e prea ingust aici
    si despre „Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” este instituție de drept public care desfășoară activități de interes strategic în …” si despre….si despre…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger