AcasăSANATATEÎncă o NĂPASTĂ asupra României? Asta ne mai lipsea: HOLERA! Iată de...

Încă o NĂPASTĂ asupra României? Asta ne mai lipsea: HOLERA! Iată de unde vine pericolul!

Cifre cutremurătoare! Holera face ravagii! Peste 7.000 de cazuri, în ultimele luni. Câți oameni au murit secerați de boală (sursa foto: realitatea.net)

O boală ce vine dintr-un alt secol bate la graniţele României. Este alertă de holeră, din cauza războiului. Bacteria periculoasă a fost depistată pe o plajă de pe malul Nistrului. În ciuda rezultatelor analizelor din apă, scăldatul nu a fost interzis în zonă.

Are legătură cu aceste modificări ale unui trai normal pe care îl are un popor. Această modificare este prezentă pe toată granița noastră de est, din Ucraina și spre Republica Moldova”, au explicat specialiştii.

Holera se transmite pe cale digestivă

Apar în felul acesta breșe în ceea ce privește igiena, inclusiv în ceea ce privește condițiile de potabilitate ale apei și tot ceea ce înseamnă condiții de igienă începând cu grija de a fi spălate fructele și legumele sau spălatul pe mâini cu apă și săpun, holera fiind o boală bacteriană care se transmite pe cale digestivă„, au mai zis medicii.

O măsură de precauţie ar fi testarea foarte atentă a refugiaţilor din Ucraina.

„Persoanele care vin de acolo să fie verificate ca și stare de sănătate iar cei care pleacă spre zonele respectivă să aibă grijă de tot ceea ce înseamnă condiții de igienă, inclusiv zonele unde se cazează, spațiile în care se alimentează și de unde beau apă”, a declarat medicul infecționist Carmen Dorobăț la postul Antena 3.

author avatar
Andrei Ștefan
804 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger