AcasăSANATATEGabriela Firea, revoltată de "privatizarea sănătăţii". Veşti proaste pentru românii cu venituri...

Gabriela Firea, revoltată de „privatizarea sănătăţii”. Veşti proaste pentru românii cu venituri modeste!

gabriela fireaGabriela Firea, revoltată de "privatizarea sănătăţii". Veşti proaste pentru românii cu venituri modeste!

Gabriela Firea a anunţat că social-democraţii vor ataca la CCR legea pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă lreferitoare mecanismul gradual de implementare a contribuţiei personale suportate de asiguraţi, dar după ce va fi adoptată de către Parlament.

Mai multă sănătate pentru bogaţi, mai puţină pentru cei sărăci! Aşa înţelege puterea de dreapta să guverneze, luând peste 250 de milioane de euro din sistemul public, şi aşa subfinanţat, pentru a-i da clinicilor private.

Astfel, rămân mai puţini bani la dispoziţia spitalelor de stat, ceea ce înseamnă asistenţă medicală gratuită mai puţină şi de o calitate mai proastă pentru marea majoritate a cetăţenilor – cei care nu-şi permit coplata la clinicile private.

Este, în fapt, încă o tentativă de privatizare a sănătăţii!”, a postat Firea pe Facebook.

Este a doua tentativă a Guvernului

Fostul edil al Capitalei a spus că actualul Guvern a mai încercat o astfel de mutare şi în februarie 2020.

O încercare similară a fost oprită de Avocatul Poporului, care a atacat cu succes la CCR ordonanţa guvernului.

În iunie, judecătorii CCR au decis în unanimitate că este neconstituţional ca spitalele private să acceseze fonduri publice de sănătate. Abuzul actualei puteri, care a revocat din funcţia de Avocat al Poporului pe Renate Weber, face acum imposibilă o nouă sesizare a CCR.

Vom ataca la Curtea Constituţională legea de aprobare a acestei OUG, însă acest lucru va fi posibil abia când va fi adoptată de ambele camere ale Parlamentului, înainte de promulgare”, a scris Gabriela Firea vineri pe Facebook.

Ordonanța de Urgență care prevede introducerea contribuției personale pentru serviciile medicale private – plătești o parte din bani, iar statul decontează o parte – a fost adoptată în ședința de Guvern de joi.

Contribuția personală pentru internarea în spitale private intră în vigoare de la 1 iulie, iar cea pentru consultații în cabinetul medicului în regim ambulatoriu și cea pentru analize și investigații medicale (paraclinice) ar urma să intre în vigoare anul viitor, mai exact la 60 de zile de la adoptarea bugetului de stat pe anul 2022, prevede OUG adoptată astăzi.

author avatar
Andrei Ștefan
233 afisari

4 COMENTARII

  1. Romanii merita orice magarie facuta de guwernerul lui klaun. La asa vot, asa ‘realizari”. Poate le vine mintea la cap.

  2. Acești LGBT-isit de la putere, duc la îndeplinire, planul trasat de Gheneralul Petrov, cu mult timp în urma, cred ca -i doar o întâmplare, care se întâmpla, in rest Liberalii iubeste poporul mama mama , pe fiecare parte in parte, daia adorme ei noaptea prin carciumi, de grija noastra, nu stiati, va spun eu

  3. Curvătura asta roșie trebuia trasă-n măciuci de mult pe stadion!
    Până-i ieșea sârma pe bornău!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger