Ceva e putred la vaccinul împotriva variolei maimuței, pe care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, l-a adus în România în septembrie 2022. După ce, în ordinul de acum 2 ani, spunea că este recomandat de Agenția Europeană a Medicamentului pentru protejarea împotriva acestei boli, noul ordin, din 10 octombrie 2024, precizează clar că vaccinul nu este aprobat de agenție. Mai mult, actul normativ schimbă și consimțământul vaccinaților, care trebuie să semneze că au înțeles informațiile despre vaccin, nu numai că li s-au prezentat.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a schimbat ordinul privind campania de vaccinare împotriva variolei maimuței, emis inițial, în 27 septembrie 2022. Dacă în 27 septembrie 2022 vaccinul experimental Jynneos (Imvanex), aprobat doar în SUA, era recomandat de Comitetul pentru medicamente de uz uman al Agenției Europene a Medicamentului pentru prevenirea variolei maimuței, în octombrie 2024, noul ordin al ministrului Sănătății precizează clar că vaccinul Jynneos nu este aprobat pentru utilizarea pentru variola maimuței în Uniunea Europeană, neavând aprobare de la EMA (Agenția Europeană a Medicamentului).
Mesajul este că EMA se spală pe mâini de acest vaccin, semn că ceva este putred în Danemarca. În ce privește vaccinarea, în UE, după apariția unui singur caz în Suedia de variolă a maimuței clasa I, considerată mai periculoasă, în august 2024, și acela după o vizită în focarul din Congo, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a pomenit o singură dată, în 15 septembrie, despre vaccinare, în sensul că a colectat informații și atât.
Responsabilitatea și riscurile, asumate de vaccinați
În noul ordin, ministrul Sănătății a ținut să modifice și consimțământul informat, în care persoana care își exprimă acordul trebuie să semneze nu numai pentru faptul că i s-au prezentat informații despre vaccin, ci că a înțeles informațiile furnizate. În ce privește declinarea responsabilității, aceasta a rămas neschimbată.
”Ministerul Sănătății nu își asumă angajamentul de a despăgubi și exonera persoanele vaccinate de orice pretenții, cereri, procese, investigații sau acțiuni care ar putea fi formulate în vederea despăgubirii pentru orice fel de daune, costuri sau cheltuieli, inclusiv, dar fără a se limita la daune materiale, deces sau vătămare corporală, precum și la daune accidentale și indirecte, care pot fi suferite de orice persoană în urma procesului de vaccinare”, se arată în ordinul ministrului Sănătății.
Reacții adverse, fără număr
Conform studiilor realizate până în prezent, principalele reacții adverse au fost locale: durere, indurație, prurit, edem și reacții generale (sistemice): mialgii, cefalee, oboseală, greață, frisoane, febră. Cele mai multe reacții au fost raportate în primele 6 zile după vaccinare, susține Ministerul Sănătății.
Pe site-ul jynneos.com, al vaccinului Jynneos, se mai precizează că, în toate studiile, o relație cauzală cu acest vaccin nu a putut fi exclusă pentru 4 evenimente adverse grave (SAE), toate non-letale, care au inclus boala Crohn, sarcoidoza, pareza musculară extraoculară și senzația sufocare.
”Evenimentele adverse cardiace de interes special considerate cauzal legate de vaccinare au fost raportate la 0,08% dintre subiecții cărora li s-a administrat Jynneos și au inclus tahicardie, inversarea undei T la electrocardiogramă, electrocardiogramă anormală, supradenivelarea segmentului ST la electrocardiogramă, unda T anormală la electrocardiogramă și palpitații. Tot de pe site-ul jynneos.com aflăm că Studiul 7, un studiu randomizat, deschis, a fost realizat la unitățile militare americane din Coreea de Sud, și că persoanele cu risc de a contacta boala sunt homosexuali, persoane transgender sau nonbinare.
Ia zi bai escrocule,da’cu ” consultanta ” aia de 20 meleoane de Euro ce se mai aude ?? In frunte cu Iohanus ciorditi care cum puteti ” in slujba ” Tarii,astfel ca Bugetul trage sa moara.
Sa si le bage el pe toate in fund ca pt tratamentul de cancer nu are bani mor oamenii netratati
Lasa ca il recomanda OMS-ul. Doar nu credeati ca scapam !