AcasăSANATATEE oficial. S-a aprobat făina din greieri pentru fabricarea pâinii

E oficial. S-a aprobat făina din greieri pentru fabricarea pâinii

Atenție la etichete! Făina din greieri, introdusă în majoritatea produselor alimentare

Uniunea Europeană a autorizat intrarea pe piață a unui aliment nou produs de Vietnam, care va intra în compoziția mai multor produse alimentare din UE. Este vorba despre pulberea parțial degresată a greierelui de casă, cu denumirea științifică de Acheta domesticus. Făina greierească se va regăsi, de acum încolo, în pâine și chifle multicereale, în biscuiți crocanți și grisine, în preparate din carne, precum și în multe alte produse alimentare.

Greierele a intrat, oficial, în hrana europenilor, după ce UE a autorizat intrarea pe piață a făinii din greieri, sub formă de pulbere parțial degresată. Făina va fi utilizată în prepararea pâinii și a chiflelor multicereale, a biscuiților crocanți și a grisinelor, a batoanelor de cereale, a preamestecurilor pentru produse de panificație (uscate), a biscuiților și a produselor pe bază de paste făinoase (uscate și umplute).

Totodată, făina din greieri uscați va mai fi utilizată pentru sosuri, produse prelucrate din cartofi, preparate pe bază de plante leguminoase și legume, pizza și produse pe bază de paste făinoase, zer praf, înlocuitori de carne, supe și supe concentrate sau praf de supe, gustări pe bază de făină de porumb, băuturi asemănătoare berii, produse de cofetărie din ciocolată, fructe nucifere și semințe oleaginoase, gustări, altele decât chipsuri, precum și preparate din carne. În ce privește etichetarea pulberii, UE a cerut ca denumirea alimentului nou să fie menționată pe eticheta produselor alimentare care îl conțin, sub forma de ”Pulbere parțial degresată de Acheta domesticus (greier de casă”. Dacă în ce privește produsele ambulate consumatorii vor avea posibilitatea să depisteze, pe etichetă, prezența greierilor, în cazul produselor de panificație acest lucru devine imposibil. În România, aproape toate produsele de panificație din supermarketuri și hipermarketuri, în special cele scoase proaspăt din cuptoare, provin din aluat congelat din import, astfel că nimeni nu poate ști ce intră în compoziția acestuia.

Pericol de șoc anafilactic

Pe baza unor dovezi publicate limitate privind alergiile alimentare asociate insectelor în general, care au corelat în mod echivoc consumul de Acheta domesticus cu câteva evenimente anafilactice, și pe baza dovezilor care demonstrează că Acheta domesticus conține câteva proteine potențial alergenice, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a concluzionat în aviz că consumul acestui aliment nou poate genera sensibilizare la proteinele de Acheta domesticus. Astfel, Autoritatea a recomandat efectuarea unor cercetări suplimentare cu privire la caracterul alergen al Acheta domesticus. Autoritatea a considerat, de asemenea, în avizul său, că consumul de pulbere parțial degresată de Acheta domesticus (greier de casă) poate provoca reacții alergice la persoanele alergice la crustacee, moluște și acarieni. Mai mult, autoritatea a remarcat faptul că acest aliment nou poate conține alergeni suplimentari în cazul în care alergenii respectivi sunt prezenți în hrana insectelor. Prin urmare, produsele alimentare care conțin pulbere parțial degresată de Acheta domesticus (greier de casă) vor fi etichetate în mod corespunzător.

Insectele, congelate după defecare

Producătorii vietnamezi susțin că pulberea parțial degresată obținută din Acheta domesticus (greier de casă) sub formă integrală presupune o serie de etape care implică o perioadă de repaus alimentar de 24 de ore a insectelor, pentru a le permite să evacueze conținutul tubului digestiv. După ce s-au asigurat că insectele au defecat, producătorii sacrifică insectele prin congelare, urmând apoi spălarea, prelucrarea termică, uscarea, extragerea uleiului (extrudare mecanică) și măcinarea. Poftă bună!

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
56.141 afisari

66 COMENTARII

  1. CINE VOR FI PRIMII COBAI CARE VOR UTILIZA ACEASTA FAINAA SI VOR SPUNE LA UNISON CA ESTE FOARTE BUNA ?

    SCLAVII UE SI GUNOIERA EUROPEI VOR FACE PROPAGANDA NOII FAINI
    SPOR LA PROPAGANDA

    • SCHWAB este doar săgeata , doar nu va gândiți ca un boșorog de 84 de ani poate conduce lumea , au uitat sa menționeze ca mai conține CHITINĂ , iar chitina produce în general tumori , cancer . Băga-ții în faliment , nu mai cumpărați ceva care într-un timp relativ scurt va vor produce daune colosale , dar dacă face-ți ca la Otrava prin vaccinare, nimic de spus. Exista un judecător pe nume Mark Pittman care a prezidat procesul contra Pfizer în ianuarie 2021 , ce sa vezi ? 9 foi A4 de boli autoimune, sa vedeți voi morți …

      • Daaa, românii vor boicota, nu vor cumpăra 😆 Și la OMV, minunea a ținut trei zile …..

      • Boșorogul de 84 de ani e mai întreg la cap și mai rațional decât celălalt boșorog de 70 de ani .Ăla de 84 de ani nu omoară copii și nici nu bombardează locuințele civile, spitale, școli etc . ( cu Afganistanul, cu Iraqul lasati-o mai moale, mai știm și noi câte ceva ) . De Mark Pittman aud pentru prima dată . E judecător, nu epidemiolog. Că a prezidat nu înseamnă mare lucru. Cred că înghiți gogoșile fără să le mesteci . Nu ești nici primul și nici singurul .

    • Există un film: Mondo cane. Pe vremuri a rulat si in România. Sunt prezentate orori din diverse parti ale lumii. Una dintre ele prezenta cum locuitorii unei țări din America Latină, pentru a proteja culturile, prindeau lacustele si le mancau vii. Mi se pare o soluție mai ecologică.

    • Nebunilor, nici Ioan Botezătorul nu sa hranit cu lacăte ce cu lacoste un fel de poame dar din cauza dicționarului de cuvinte scazut sa scris alceva am aflat scris in viata lui Isus Cristos care a fost scrisă amănunțit.

  2. „Intr-o lume fara creieri,
    Iata, ti-am facut pe plac:
    Din faina ta de greieri,
    Am facut un cozonac.
    Si-ntr-o noapte oarecare,
    Cand, pe cerul instelat,
    Mergea Luna la culcare,
    Cozonacul mi-a cantat!” Autor anonim

    • Sugi PL-ul de Boschet
      Fara bani , doar amanet
      Ai iesit sa scrii in versuri
      Poezii de prin closete
      Esti bengos in postaceala
      Si fomist de n’ai pereche
      Cozonacii i-ai mancat
      Ca in fabula straveche
      Cine-ai fost si ce-ai ajuns
      gaozare poet necunoscut anonim , n-am gasit alta rima 🤣😅

      • Anonimule, nu esti altceva decat un WC plin care erupe si imprastie peste tot dejectiile…dar se pare ca atat poti…nu poti sa pretinzi rahatului sa isi depaseasca conditia…

    • Genial frate ! Genial ! Miroase a revoltă planetară, zise greierele, din cântec de chitară… mai e puțin până la vară, când globalistii vor cerși să moară…

    • 😂😂🤣🤣🤣 Buna seara, hai ca-i tare poezia!
      Bine de tot!🙈🙈🙈💗👍👍👍

  3. Ca exemplu azi am dat o conserva-gulas de vita de la Kaufland la 3catei maidanezi….au mirosit-o si s-au intors cu spatele fara sa manance….am dat un caras din balta la pisica si l-a mancat….am dat la un magar paie uscate si NU A MANCAT….a vrut iarba verde pe care a mancat-o.Nici macar animalele nu mananca porcariile de la Kaufland pe care dai10lei…cica conserva cu gulas de vita….siktirAUSTRIA sa va ia dracu

    • Așa cum spui,am testat salam,cârnați,și „delicioși ” crenvurști de la Kaufland , cu pisica mea,și a făcut stânga împrejur fără discuție.
      În schimb i-am dat câteva ceva făcute de mine acasă,pe care le-a halit imediat. Concluzia.???

      • Ingredientele pe care le folosești tot de la Kaufland le cumperi ?
        Pentru un cozonac cam de câți greieri este nevoie ?

    • Felicita-ti cainele, e roman verde. Gulasul are origini unguresti de asta nu l-a mancat.

  4. Nu trebuie să cunoască ce decizii se iau în spatele ușilor închise, sclavii, să nu se revolte.

    • Toți aveți dreptate, dar revolta voastră încă nu a ajuns la ” cota de avarie”. Nu prezentați vreun pericol pentru tovarăși și ei știu asta.Vor continua până la anihilarea finală.

  5. „Uniunea Europeană a autorizat…” Care Uniune Europeană? Reprezentată de cine? Ăia care au semnat asemenea bazaconie enormă să vină în România, noi le cumpărăm câte un kilogram de făină de greieri, facem pită din ea și ei să consume pita aia în fața noastră cu lăcuste prăjite la grătar. După această demonstrație poate ne gândim să consumăm și noi.

    • Nici o grijă, avem și noi boii noștri care ne reprezintă acolo ( a se citi „trădători” ….

  6. „producatorii vietnamezi”-???????? de cand este Vietnam membru UE????Interziceti orice fel de importuri puneti pedeapsa cu moartea la orice fel de contrabanda.FUCK YOUR BRAINS URS-SULLA

  7. Problema nu este ca au autorizat-o. Cine vrea sa o consume, libertate. Probșlema este ca o sa scoata de pe piata altele, ca o sa ne trezim ca pun in orice faina si din asta samd. Ca o sa ne-o bage pe gat adica.
    Asta cu aprobatul a fost primul pas, acum sa te tii.
    trebuie sa incepem sa ne producem singuri tot sau sa stim de unde cumparam, ca gata, o sa bage greierii in oice.
    EU nu vreau sa mananc greieri si nici viermi si nu am chef sa imi bage nimeni pe gat, cine vrea sa fie sanatos.
    Stiu, stiu ca o sa se asigure ei cumva (diferiti daunatori la culturi) ca nu o sa avem alternativa si ca o sa tragem la asta cu viermi si greieri, stiu.

  8. ‘Sanatate’ curata Boala garantata. Se urmareste eliminarea fermierilor si inlocuirea produselor naturale cu cele sintetice. Cineva are de castigat si din asta. Dar ca sa promovezi asa ceva si sa aprobi asa ceva trebe sa fii tare putred la creier, nu judeca mai mult ca un greier. Trebuie creeata o economie bazata pe produse locale, nu mai poti folosi nimic din magazinele mari. Inapoi la sapa dar tocmai asta se urmareste sa se elimine. Cat mai putem sa suportam conducatorii astia? Ne baga pe gat ‘vaccinuri’, ‘paine’, ‘carne’ totul este o minciuna. In curand media de viata va fi mai mica decat acum 2000 ani

  9. Sa mance URSULA , faina de greieri, fiecare tara membra UE, isi pastyreaza o traditie alimentara.

  10. Când trăiești Intr o lume fara creier mânci doar greieri!Mai bine rămâneam in Comunism și ne hrăneam cu spray-uri chinezești.Erau mai comestibile.Emancipatii vor fi primii.

  11. La cât rahat mănâncă și au mâncat, rumanii, este un pas înainte.

  12. Aprobat de cine? De niste neica nimeni ce nu au fost votati niciodata. Ce țara de oi proaste

  13. Dracul sa va ia pe toti acestia cu aprobatul si semnatul.De unde Vietnamul are atatia greieri sa produca faina?Oare nu ne pun pamanturi de prin cimitirile lor ca altceva nu au sarantocii astia.Fe cand marea UE face comert cu Vietnam? Ce ma dracului faci tu Von den Lyne cu nebunelile astea? Mananca tu cu ei 6 plozi ai tai.

  14. Daca ii tin saracii dejunati ca sa i sacrifice va sa zica,ca o sa fie unii care prod nu sunt bio deci cine stie ce baga ii ei ,cum ii fac si altele ,ca pe camp pana vezi un greiere mergi o zi!! Tot la bani se ajunge si la bataie de joc la satanism.

  15. Nu e problema….o sa ne adaptam la noua situatie. Oricum la noi in casa nu se mananca nimic ce nu e facut in casa asa ca nu vad ce paguba ar putea sa ne produca.Nu mancam nimic ce e gata preparat ,nici macar dulciuri, sosuri sau orice altceva.Chiar si paine fac acasa de cele mai multe ori.Daca dispare faina de grau cu totul ,invatam sa traim fara paine sau ce se facea cu faina..nu imi fac prea mari griji.In viata apar tot felul de provocari, trebuie sa invatam sa ne adaptam la situatiile cu care ne confruntam….

  16. Ia sa vezi ce mai fug Vietnamezii sa prindă greieri 🤣🤣🤣 ..eu cred mai degrabă ca voi aveți greieri în cap 🤥

  17. Lumea este condusa din umbră, de o organizație mondială. In curând o sa asistam la multe ciudățenii.

  18. Să vorbească europarlamentarii romani. Ei știu sau pot afla sau pot cere informații!

  19. Bai cobailor vaxxinati in cap ai lui arahat si gheorghitza muitza, ia poftiti la un gulas cu greieri, sa vedem daca dati coltul de la el sau nu 🙂 Ca de la vaxxurile minune al naziste Ursulla von der Spaghen dati coltul cu miile in fiecare zi, numai ca presa aservista nazista occidentala uita sa aminteasca acest mic amanunt ne-esential 🙂 Si, bai postacilor cu creierii muci, nu uitati sa faceti pe Yes Man-ii, in orice situatie, daca vreti sa ramaneti in viata in jungla urbana a anilor 2030 🙂 Noi atunci demult vom fi in pustui, si o sa va fw-utem in gura chiar si de acolo 🙂 Ha ha ha 🙂 Mor de ciuda ratatii astia tefelei cand vad ca nimeni nu ii mai baga in seama 🙂 Mu-riti, bai odata, ca nu avem tot timpul la dispozitie, sa tot stam dupa voi 🙂

  20. A văzut cineva o fermă de greieri? Eu zic că dacă exista măcar o microferma o vedeam în mass-media de n-sde ori pe zi. Singura „fermă” pe care am văzut-o încă dinainte de ’89 era cea de carcaleți (viermi de rahat) dar măcar pe vremea împușcatului respectiva cultură servea drept proteină destinată furajării animalelor. Am convingerea că așa – zisa făină de greieri este fix cea de carcaleți că doar ăia dau producții uriașe la hectarul de dejecții rezultate din canalizările tuturor toaletelor . Cine știe care este biologia și capacitatea de reproducere a greierilor înțelege perfect despre ce e vorba.

    • Da…și așteaptă următoarele doze …câte or mai face dobitocii care umbla cu serul și coasa ,ca să mai împuțineze omenirea ,mama lor de naparci!Ursula van der draci ,manca-te-ar ciuma bubonica cu tot neamul tău , talpa iadului ce ești!O sa crampani kkoo de greieri în puscarie ,naparca!Sa luam exemplul Braziliei pentru jigodiile din UE ,ca oricum se apropie sfârșitul acestui conglomerat de criminali în serie și prosti pe deasupra de se crapă pământul sub ei….huoooo!La balamuc resetatilor,mama voastră de globalisti jegoși!Spalati-va pe mâini ca vine apocalipsa voastra!Pana si greierii o sa va cânte prohodul!

  21. In locul vostru nu mi-asi face griji. Contez pe pustimea woke ce va iesi cu milioanele in strada sa ceara interzicerea infometarii si inghetarii greierii lor, incalcare flagranta a drepturilor greieresti. Iar Vietnam-il va da faliment.

  22. Nu va agitati degeaba
    Sunt pregatiti cei cu protectia animalelor si insectelor sa protesteze masiv

  23. Oameni buni vad fel și fel de comentări, mulți își spun părerea din fața unui telefon etc. Nimeni nu vine cu o soluție, pur și simplu oameni doar comentează în loc sa se opună și să fie m-ai uniți sa găsească soluții pentru aceste marionete ale sistemului care nu ii pasa de noi. Hai sa facem ceva veniți cu idei ieșim în strada le boicota afacerile susținem pe cei care vor sa facă ceva pentru noi

  24. Sa va manance TALPA IADULUI, STREANGUL,GUTA SI ANGHINA de abjecti cu insectele voastre cu tot, pofta buna

  25. Nu aveți cum sa contracarati asta! Pâinea e din coca congelata,100% din afara tarii,va pot pune orice în ea. Biscuiți,nu o sa mai mâncați? A,ii luați de la Plafar? Și,ce dacă? Și în alea se baga faina din insecte. Deci,concluzia? Nu puteți sa muriți de foame! Pe fata refuzați,dar cind te roade stomacul ia sa vezi ce gust bun are un greierias,un viermișori,un gândăcel! Eu m-am împăcat cu gândul,bine ca nu suntem nevoiți sa ne mincam între noi,asa,ca în filmul Sf GREEN FOOD……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger