AcasăSANATATEDecizia crucială pentru pacienţii oncologici! Mutarea asta poate face diferenţa între viaţă...

Decizia crucială pentru pacienţii oncologici! Mutarea asta poate face diferenţa între viaţă şi moarte (VIDEO)

Institutul OncologicDecizia crucială pentru pacienţii oncologici! Mutarea asta poate face diferenţa între viaţă şi moarte

Conducerea Institutului Oncologic din București a anunțat că citostaticele care lipseau din farmacia spitalului au ajuns, luni, în unitatea medicală, se arată într-un comunicat al instituției postat pe pagina de Facebook.

16 citostatice și alte 3 medicamente adjuvante necesare în tratarea bolnavilor de cancer lipseau sau erau în stocuri insuficiente în farmacia Institutul Oncologic din București. Criza medicamentelor a fost semnalată de medici săptămâna trecută.

Pacienţii au început tratamentele

Procedura de negociere pentru citostatice s-a încheiat vineri, 23 aprilie. Citostaticele care lipseau au intrat astăzi ( luni-n.r.) în farmacia spitalului”, au transmis reprezentanții Institutului Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu București, pe pagina de Facebook a spitalului.

Conform acestora, au fost începute astfel tratamentele pentru pacienții programați.

Stocul de medicamente acoperă necesitățile pentru mai mult de o lună, timp în care conducerea susține că va continua să depună eforturi pentru a asigura cantitățile necesare.

Aceste veşti bune vin după ce, săptămâna trecută, șefi de secţie de la Institutul Oncologic Bucureşti s-au adresat conducerii unităţii medicale, reclamând lipsa citostaticelor din farmacia unităţii sanitare şi faptul că stocurile terapiilor ţintite şi imunoterapiilor sunt în scădere.

Conducerea Institutului susținea că politica de achiziții dusă până recent nu a permis o aprovizionare predictibilă cu medicamente și materiale sanitare.

author avatar
Andrei Ștefan