Cauta

Date oficiale. Au bubuit cazurile de cancer din România. Medicii spun că-i de la Cernobîl

Spitalele, supraaglomerate cu cazuri de tumori maligne

Numărul de cazuri noi de cancer a explodat în România. Datele statistice ale Ministerului Sănătății arată că doar în primele trei luni ale acestui an, incidența la suta de mii de locuitori a crescut de la 289,6 la 364,8. Oncologii au semnalat și ei o escaladare a adresabilității, iar unii dintre aceștia dau vina pe efectele accidentului nuclear din Ucraina, de la Cernobîl, produs în 1986.

Potrivit statisticii sanitare de la Ministerul Sănătății, în perioada ianuarie-martie 2023 s-au înregistrat 17.184 cazuri noi de cancer (incidența fiind de 364,8%000 locuitori) comparativ cu 13.743 cazuri noi de cancer (incidența fiind de 289,6 %000 locuitori) în aceeaşi perioadă a anului 2022. Numărul bolnavilor rămaşi în evidenţă în perioada ianuarie-martie 2023 a fost de 548.875 faţă de 521.914 bolnavi rămaşi în evidenţă în aceeaşi perioadă a anului 2022.

Datele arată că pe întreg parcursul anului 2022 s-au raportat 70.687 de cazuri noi de cancer, incidența fiind de 369,6%000 locuitori, în creștere accelerată față de 2021, când s-au înregistrat 54.708 cazuri noi și o incidență de 286,0%000 locuitori. Medicii urologi spun că există tot mai multe cancere neglijate, care ajung la specialişti în stadii avansate şi că tot mai mulţi tineri se îmbolnăvesc de diferite malignoame ale aparatului urogenital.

”Sunt foarte multe cancere neglijate, în stadii avansate. Poate pentru că acei în acei doi ani de pandemie pacienţii nu au venit la urolog. Vedem foarte, foarte multe cazuri neglijate şi, din păcate, cazuri care din perioada de operabilitate au trecut într-un stadiu inoperabil din punct de vedere urologic. Şi mai vedem foarte mulţi tineri care se îmbolnăvesc de diferitele malignoame ale aparatului urogenital, cancere de prostată, tumori renale, chiar sub 50 de ani. La nivelul clinicii de urologie, lunar avem circa 200 de pacienţi internaţi continuu şi undeva la 200-250 pacienţi pe spitalizări de zi, plus pacienţii care vin zilnic la policlinică, la policlinica numărul doi, undeva zilnic 15-20 de pacienţi. Dacă facem calculul, se adună la 3500 până la 4000 de pacienţi anual văzuţi de către colegii noştri în clinica noastră”, a afirmat șefa Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Martha Orsolya.

Nimic despre vaccin

Medicul Martha Orsolya susține că nu se cunoaşte o cauză exactă a acestor afecţiuni, dar că acestea ar putea fi generate de stilul de viaţă, de alimentaţie şi poate şi chiar să fie o consecinţă a evenimentului de la Cernobîl din 1986. Totodată, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a arătat că poluarea aerului cauzează, în medie, peste 1.000 de decese premature pe zi în statele Uniunii Europene și că schimbările climatice ar ucide cam 250.000 de oameni pe an. Toate explicațiile de acest gen au apărut fix în momentul în care fenomenul mortalității excedentare nu a mai putut fi legat de Covid, singurul rămas ca și cauză fiind vaccinul ARN mesager, utilizat pentru așa-zisa imunizare în masă a populației. Deși evită să o spună deschis, medicii au început deja să facă legătura între vaccinurile Covid, insuficient testate, și explozia de numărul de cazuri de cancer, în special la tineri. Mai mult, există o creștere alarmantă a infarcturilor inexplicabile la tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, pe care autoritățile nu le investighează în niciun fel.

Aglomerație la oncologie

Medicii spun că majorarea numărului de cazuri de cancer se vede foarte bine prin creșterea adresabilității la secțiile de oncologie din toată țara. În plus a fost nevoie de o suplimentare a finanțării pe programele de oncologie. Farmaciștii reclamă întârzieri majore la plata decontărilor la medicamente, în special cele oncologice, de mai mult de 90-120 de zile, deși acestea ar fi trebuit să se realizeze în cel mult 60 de zile, conform actelor normative. Majoritatea pacienților beneficiază în mod gratuit de medicamentele din programele naționale de sănătate, prin urmare, farmacia suportă până în acest moment cheltuiala integrală a tratamentului eliberat, susțin asociațiile farmaciștilor.

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version