AcasăSANATATEDate oficiale. Au bubuit cazurile de cancer din România. Medicii spun că-i...

Date oficiale. Au bubuit cazurile de cancer din România. Medicii spun că-i de la Cernobîl

Spitalele, supraaglomerate cu cazuri de tumori maligne

Numărul de cazuri noi de cancer a explodat în România. Datele statistice ale Ministerului Sănătății arată că doar în primele trei luni ale acestui an, incidența la suta de mii de locuitori a crescut de la 289,6 la 364,8. Oncologii au semnalat și ei o escaladare a adresabilității, iar unii dintre aceștia dau vina pe efectele accidentului nuclear din Ucraina, de la Cernobîl, produs în 1986.

Potrivit statisticii sanitare de la Ministerul Sănătății, în perioada ianuarie-martie 2023 s-au înregistrat 17.184 cazuri noi de cancer (incidența fiind de 364,8%000 locuitori) comparativ cu 13.743 cazuri noi de cancer (incidența fiind de 289,6 %000 locuitori) în aceeaşi perioadă a anului 2022. Numărul bolnavilor rămaşi în evidenţă în perioada ianuarie-martie 2023 a fost de 548.875 faţă de 521.914 bolnavi rămaşi în evidenţă în aceeaşi perioadă a anului 2022.

Datele arată că pe întreg parcursul anului 2022 s-au raportat 70.687 de cazuri noi de cancer, incidența fiind de 369,6%000 locuitori, în creștere accelerată față de 2021, când s-au înregistrat 54.708 cazuri noi și o incidență de 286,0%000 locuitori. Medicii urologi spun că există tot mai multe cancere neglijate, care ajung la specialişti în stadii avansate şi că tot mai mulţi tineri se îmbolnăvesc de diferite malignoame ale aparatului urogenital.

”Sunt foarte multe cancere neglijate, în stadii avansate. Poate pentru că acei în acei doi ani de pandemie pacienţii nu au venit la urolog. Vedem foarte, foarte multe cazuri neglijate şi, din păcate, cazuri care din perioada de operabilitate au trecut într-un stadiu inoperabil din punct de vedere urologic. Şi mai vedem foarte mulţi tineri care se îmbolnăvesc de diferitele malignoame ale aparatului urogenital, cancere de prostată, tumori renale, chiar sub 50 de ani. La nivelul clinicii de urologie, lunar avem circa 200 de pacienţi internaţi continuu şi undeva la 200-250 pacienţi pe spitalizări de zi, plus pacienţii care vin zilnic la policlinică, la policlinica numărul doi, undeva zilnic 15-20 de pacienţi. Dacă facem calculul, se adună la 3500 până la 4000 de pacienţi anual văzuţi de către colegii noştri în clinica noastră”, a afirmat șefa Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Martha Orsolya.

Nimic despre vaccin

Medicul Martha Orsolya susține că nu se cunoaşte o cauză exactă a acestor afecţiuni, dar că acestea ar putea fi generate de stilul de viaţă, de alimentaţie şi poate şi chiar să fie o consecinţă a evenimentului de la Cernobîl din 1986. Totodată, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a arătat că poluarea aerului cauzează, în medie, peste 1.000 de decese premature pe zi în statele Uniunii Europene și că schimbările climatice ar ucide cam 250.000 de oameni pe an. Toate explicațiile de acest gen au apărut fix în momentul în care fenomenul mortalității excedentare nu a mai putut fi legat de Covid, singurul rămas ca și cauză fiind vaccinul ARN mesager, utilizat pentru așa-zisa imunizare în masă a populației. Deși evită să o spună deschis, medicii au început deja să facă legătura între vaccinurile Covid, insuficient testate, și explozia de numărul de cazuri de cancer, în special la tineri. Mai mult, există o creștere alarmantă a infarcturilor inexplicabile la tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, pe care autoritățile nu le investighează în niciun fel.

Aglomerație la oncologie

Medicii spun că majorarea numărului de cazuri de cancer se vede foarte bine prin creșterea adresabilității la secțiile de oncologie din toată țara. În plus a fost nevoie de o suplimentare a finanțării pe programele de oncologie. Farmaciștii reclamă întârzieri majore la plata decontărilor la medicamente, în special cele oncologice, de mai mult de 90-120 de zile, deși acestea ar fi trebuit să se realizeze în cel mult 60 de zile, conform actelor normative. Majoritatea pacienților beneficiază în mod gratuit de medicamentele din programele naționale de sănătate, prin urmare, farmacia suportă până în acest moment cheltuiala integrală a tratamentului eliberat, susțin asociațiile farmaciștilor.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.917 afisari

19 COMENTARII

  1. AR FI TREBUIT SA POMENITI SI DE RAZBOIUL DI FOSTA YGOSLAVIE DI 1990 UNDE AMERICANI AU FOLOSIT BOMBE CU URANIU SARACIT CEA MAI MARE A INCIDENTEI DE CANCER ESTE IN BANAT NU MAI VORBESC DE LOCALITATILE DIN JURUL GRANITEI .

    • În vestul țării, inclusiv Banat, procentul vaccinării a fost mai mare decât în restul țării. Așadar… „. Cine a fost primul? Oul s-au găina?
      Coincidența” face ca aceste cancere să apară imediat după vaccinare și nu după exploziile cu uraniu din Ex-Iugoslavia. Bașca de la radiații ar fi trebuit să predomine leucemiile și nu tumorile…

  2. Și care-i problema? Fac coadă la oncologie injectații? Ghinion… Acum ne pot arăta că le pasă de sănătatea celor din jur renunțând la medicamente.

  3. Altti, mai bine informati, ca baietii cu ochii albastrii, aka sekuricii, ar zice ca e de la vax-xinul in c-a-p miraculos, care va scapa de toate grijile acestei lumi rele !! Ha ha ha 🙂

  4. Iar se practica minciuna calificata!! Adica culmea ca inainte de plandemie nu s-a intamplat nimic? Nemai vorbind de evenimentul de la Cenobil care a fost de mai bine de 35 de ani, multa ipocrizie de la specialisti platiti sa declare falsuri!!

  5. E de la vaccinul anti covid…
    Accidentul de la Cernobal a fost in 1986…
    Cine trebuia sa moara sau sa faca cancer a facut-o in urmatoriii 20 de ani…
    ACUM E DE LA VACCINUL ArNM.

    • Nea Valter , tot la sindicatul din Valea Jiului te-ai specializat in Pfizer si Moderna ?

  6. Sunt sigur că la analizele de laborator se văd clar cu microscopul particuleLE radioactive pe care scrie mare „Made in Cernobâl” scăpate cu viață după întâlnirea avută cu cele două pastile de iod pe care fiecare din cei care trăiau în 1987 le-au luat. Deși mulți spun că au luat numai prima pastilă în timp ce pe a doua au păstrat-o pentru Cernavodă.

  7. Sau poate de la Hiroshima???… Daca nu-i convingi macar zapaceste-i – asta pare a fi noua zicala globalista!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger