AcasăSANATATECum vrea Raed Arafat să pedepsească personalul medical care refuză vaccinarea

Cum vrea Raed Arafat să pedepsească personalul medical care refuză vaccinarea

raed arafatCum vrea Raed Arafat să pedepsească personalul medical care refuză vaccinarea

România, ca şi alte state din UE, se confruntă c-o problemă reală: există personal medical care refuză vaccinarea anti-Covid. Deocamdată, la noi, nu se va impune imunizarea obligatorie, dar medicii, asistenţii şi infirmierii care nu acceptă serul contra noului coronavirus vor avea, totuşi, de suferit.

Cum? Vor trebuie să plătească testele Covid din propriile buzunare. „Nu e normal să ceri testarea pe banii statului din momentul în care ai alternativă pe gratis”, a spus Arafat.

Arafat exclude noi restricţii pentru populaţie

La acest moment nu se discută de obligativitate în sensul în care eşti obligat să te vaccinezi. Da, se poate discuta şi încă e discuţia în sectorul sanitar – nu eşti vaccinat, te testezi, asta este normal.

Adică nu eşti vaccinat, ok, nu vrei să te vaccinezi, testează-te. Nu e normal să ceri testarea pe banii statului din momentul în care ai alternativă pe gratis şi să te protejezi”, a afirmat Raed Arafat, vineri seară, la Digi 24.

În ceea ce priveşte restricţiile, oficialul din Ministerul de Interne a explicat că „intenţia este să nu mai închidem” unele activităţi economice, dar a subliniat că sunt foarte importante măsurile de prevenţie.

Orice situaţie se analizează şi se iau măsuri în final ca să împăcăm partea de sănătate publică cu partea de economie”, a conchis el.

author avatar
Andrei Ștefan