AcasăSANATATECum sunt afectaţi românii de stare de alertă epidemiologică pe care a...

Cum sunt afectaţi românii de stare de alertă epidemiologică pe care a instaurat-o Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat joi că România a intrat în stare de alertă epidemiologică. Numărul de îmbolnăviri şi de decese a crescut dramatic în ultimele săptămâni.

Multe spitale n-au mai aşteptat declaraţia ministrului Sănătăţii, ci au luat deja măsuri: au impus măştile şi au limitat vizitele.

Cum e afectată populaţia?

Ministrul a subliniat că „nu se instituie niciun fel de restricții”, dar a făcut o serie de recomandări pentru a se evita îmbolnăvirile.

„Am luat decizia acestei stări de alertă epidemiologică după ce se înregistrează trei săptămâni consecutive de depăşire a pragului epidemic”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Decizia vine după ce numărul de îmbolnăviri a crescut de la o zi la alta. În săptămâna 22-28 ianuarie au fost raportate peste 9.150 de cazuri de gripă în toată ţara. 11 români şi-au pierdut viaţa în urma complicaţiilor cauzate de virusul gripal.

Au murit 51 de oameni

De la începutul sezonului, 51 de persoane diagnosticate cu gripă au decedat, iar spitalele sunt pline cu pacienţi în stare gravă.

Totodată, au fost 9.151 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 3.405 cazuri în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 6.981 înregistrate în săptămâna precedentă.

Cazurile de gripă clinică au fost raportate la nivelul întregii ţări, cele mai multe fiind în municipiul Bucureşti (1301) şi în judeţele Cluj (1032), Prahova (582), Constanţa (476), Iaşi (456) şi Buzău (429).

În plus, s-au raportat 43 de cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 4 mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi cu 18 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent, 320 de cazuri de gripă confirmată de laborator (72 cu virus gripal AH1, 56 cu virus gripal AH3, 188 cu virus A nesubtipat şi 4 cu virus B).

author avatar
Andrei Ștefan
819 afisari

6 COMENTARII

  1. Si totusi,”Cum sunt afectaţi românii de stare de alertă epidemiologică pe care a instaurat-o Alexandru Rafila”?!?!

  2. Se inmultesc cazurile din cauza faptului ca oamenii se duc la munca, folosesc mijloacele de transport.Nu isi mai iau concediu medical la 65% din salariu.Si ala prapadit.Asa face economie Rafila.Ia 10% in plus la concedii si plateste milioane pe spitalizari.Da cu minus.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri