AcasăSANATATECu toţi ochii aţintiţi spre Covid-19, spitalele din România trec printr-o criză...

Cu toţi ochii aţintiţi spre Covid-19, spitalele din România trec printr-o criză provocată de lipsa altui vaccin!

vaccinul-antitetanosCu toţii ochii aţintiţi spre Covid-19, spitalele din România trec printr-o criză provocată de lipsa altui vaccin!

Sistemul medical din România şi-a concentrat atenţia aproape în totalitate asupra crizei provocată de noul coronavirus. În aceste condiţii, au scăpat din vedere aprovizionarea cu un ser foarte important: cel antitetanic.

O femeie de 31 de ani din Pietroasa, Bihor, se zbate între viață și moarte, pentru că medicii din Oradea nu au avut să-i administreze acest tratament.

Atât doctorii, cât și familia sa caută acum acest ser în străinătate, pentru că în unitățile sanitare de la noi nu se mai găsește nicio fiolă.

Femeia este stabilă, este suspectă de tetanos. Vaccinul i-a fost administrat, acum are nevoie de imonuglobulină antitetanică”, a spus Lucia Georgeta Daina, director medical la Spitalul Județeam Oradea, pentru postul Antena 3.

Ce a păţit femeia?

Ea s-a înțepat într-un obiect ruginit în grădină și a ajuns la spitalul din Oradea, unde, în primă fază, i s-a administrat vaccinul antitetanos.

Apoi, a început să se simtă rău, iar tânăra este acum suspectă de tetanos. I-au fost recoltate probe de sânge care au fost trimise pentru analize la București.

Infecţia este foarte periculoasă, poate duce chiar la deces.

author avatar
Andrei Ștefan
311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger