AcasăSANATATECruzime şocantă la Institutul Fundeni: bolnavii de cancer, îngrămădiți pentru testul Covid....

Cruzime şocantă la Institutul Fundeni: bolnavii de cancer, îngrămădiți pentru testul Covid. Tot pacienţii, scoşi vinovaţi

Institutul FundeniCruzime şocantă la Institutul Fundeni: bolnavii de cancer, îngrămădiți pentru testul Covid. Dau vina pe pacienţi

Imagini absolut şocante la Institutul Oncologic din Capitală: bolnavii de cancer stau îngrămădiți pe hol pentru testul Covid-19. Testul este obligatoriu înainte de internarea în spital pentru efectuarea de citostatice sau alt tip de tratament specific acestei boli.

Fotografia de mai sus a fost realizată în dimineața zilei de luni, 26 octombrie, pe unul dintre holurile Institutului Oncologic din București și publicată pe o rețea socială, alături de un mesaj dur:

Aceasta este doar jumătate din coada la care stau bolnavii de cancer înainte de internare, pentru a fi testați de Covid. Este spațiu închis, doamnelor și domnilor, cei mai mulți dintre oamenii de acolo au sistemul imunitar compromis din cauza citostaticelor, doar că unora dintre dumneavoastră nu li se pare nimic „fishy” în atitudinea autorităților față de noi toți. Pe de o parte, purtăm măști toată ziua, ne vor închide noaptea în case, pe de altă, în spitalele de stat se întâmplă ce vedeți și dumneavoastră. Cum de se răspândește sarscovul așa repede? Cum vedeți. Imaginea este de azi„, a scris Cristina Severin pe Facebook, cea care a şi postat poza de mai sus.

Cum a reacţionat conducerea Institutului Oncologic București?

Lidia Kajanto, managerul Institutului Oncologic din Capitală, a declarat că mulți dintre pacienţi nu respectă programărilor online și, mai mult, s-ar prezenta la spital fără a avea actele necesare internării.

Pacienții care vin la recoltare trebuie să aibă Anexa 3, care este anexă pt testarea pacienților COVID. De cele mai multe ori pacienții primesc de la medicul curant acea anexă. Dar se prezintă la spital cu recomandarea de testare, își iau un bon de ordine și trebuie să aibă și anexa 3. Se întâmplă și s-a întâmplat și astăzi (în ziua în care a fost făcută fotografia cu bolnavii la cozi – n.r.), sunt pacienți care au venit, au luat bonul de ordine, dar nu aveau anexă, motivând că și-au uitat-o acasă sau nu au primit-o de la medicul curant„, a spus managerul Institutului Oncologic la postul Digi24.

Liderul Federației Bolnavilor de Cancer: „Este inuman să stăm 10-12 ore la ușa unui medic”

Presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, a declarat luni la Antena 3, după apariția imaginilor de la Institutul Fundeni, că sunt inumane condițiile pentru pacienții non-COVID.

La 125.000 de pacienti in tratament, 300 de medici sunt foarte putini sa faca fata si mai ales ca s-au inchis unele spitale declarate COVID. Toata aceasta incarcatura le-au preluat institutele si celelalte spitale. Este inuman ca noi, pacientii cu cancer, sa stam 10-12 ore la usa unui medic sa fim testati COVID, sa ni se faca analize, sa primim tratament de chimioterapie„, a declarat Cezar Irimia.

author avatar
Andrei Ștefan
552 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger