AcasăSANATATECâți angajați din sănătate s-au vaccinat anti-COVID-19, de fapt. Cifrele publicate de...

Câți angajați din sănătate s-au vaccinat anti-COVID-19, de fapt. Cifrele publicate de sindicaliștii Sanitas

vaccinareCâți angajați din sănătate s-au vaccinat anti-COVID-19, de fapt. Cifrele publicate de sindicaliștii Sanitas

Puțin peste 60% dintre angajații din Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS COV-2 și au anticorpi, conform Federației Sanitas. Astfel că decizia individuală de vaccinare, în cazul lor, poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol, transmit sindicaliștii care au realizat o primă evaluare reală.

„60,14% dintre angajaţii în Sănătate sunt fie vaccinaţi, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni şi au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare – în cazul lor – poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol. Tot în această valoare procentuală a fost inclusă şi categoria celor care au contraindicaţii medicale la vaccinare, dar numărul persoanelor înregistrate la această secţiune este foarte mic (sub 0,01%). Datele sunt valabile atât pentru personalul medical, cât şi pentru personalul TESA şi administrativ”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a federaţiei sindicale.

Medicii, vaccinați în proporție de 70%

Potrivit studiului, medicii sunt vaccinaţi în proporţie de peste 70%, iar asistenţii medicali în proporţie de aproape 60%.

„Doar 28,42% dintre medici sunt nevaccinaţi; 68,52% sunt vaccinaţi (fie cu schemă completă de vaccinare, fie doar cu prima doză); la aceştia se adaugă aproape 3 procente medici care au trecut prin boală în ultimele şase luni şi au dezvoltat anticorpi, astfel că decizia privind vaccinarea mai poate fi amânată. Numai 0,22% dintre medici declară că au contraindicaţii la vaccinare”, a mai transmis Sanitas.

Aproape 40% dintre angajați amână vaccinarea

Potrivit sursei citate, 39,86% dintre cei angajaţi în spitalele publice au decis să amâne, cel puţin deocamdată, vaccinarea.

Evaluarea este realizată de Federaţia Sanitas pe baza datelor statistice colectate din spitalele publice din România. Eşantionul reprezentativ cuprinde atât instituţiile aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale, cât şi pe cele care funcţionează în reţele de instituţii publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere şi autorităţi publice centrale (Transporturi, Justiţie, MAI, SRI, Academia Română etc.). La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Judeţene de Ambulanţă şi Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga ţară.

author avatar
Andreea Vlad
499 afisari

4 COMENTARII

  1. @ Bă,sindicaliștii nu au atribuții să facă declarații sau să emită opinii despre vacinarea medicilor și a personalului medical, sau să gestioneze vaccinarea din sistemul medical, ?

  2. @ Bă, pe cheltuiala căror categorii sociale intenționează ăia de la Sanitas să devină mai puternici și să obțină beneficii pentru membrii, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger