AcasăSANATATECare erau șansele de supraviețuire ale pacienților morți de coronavirus. Medicul Sabrina...

Care erau șansele de supraviețuire ale pacienților morți de coronavirus. Medicul Sabrina Zurac, declarații șocante!

Autopsiile efectuate la spitalul Colentina din Capitală au demonstrat că noul coronavirus atacă toate organele din corpul uman, inclusiv creierul.

Potrivit specialiștilor, cei care au murit din cauza noului coronavirus, aveau șanse să trăiasă încă 20-30 de ani.

Profesorul de anatomopatologie Sabrina Zurac, directorul medical al spitalului Colentina face declarații cutremurătoare.

„Infecția cu SARS-CoV-2 nu alege. Poveştile iniţiale, că sunt doar persoanele foarte vârstnice sau foarte bolnave afectate nu sunt adevărate. Am făcut mai multe autopsii. Au fost pacienți cu stare de sănătate absolut bună.

Infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor, principalele afecțiuni sunt la nivel pulmonar și cardiac”, a spus medicul Sabrina Zurac

„La nivel pulmonar produce afectare alveolară și formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a țesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv.

La nivel cardiac inflamația pe care o produce virusul și afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracție a peretelui inimii și tulburări de funcționare.

La nivelul ficatului, se constată o acumulare de grăsime care duce la o tulburare a funcției celulei hepatice și la afectarea capacității de detoxifiere a organismului.

La nivelului rinichiului, apar zone de necroză, care fac ca deșeurile toxice din organism să nu se mai elimine așa cum trebuie, iar în restul organelor peste tot unde apar microtromboze apar și zone de necroză(…)Am constatat o scădere a numărului de limfocite. Este un efect demonstrat al infecției cu SARS-CoV-2”, a mai spus medicul Sabrina Zurac

De asemenea, medicul autopsier a mai spus că, acest coronavirus atacă și persoanele tinere în aceeași măsură ca și pe persoanele în vârstă.

„Dacă nu ar fi avut COVID, supraviețuirea, rata de viață era peste 20, 30 de ani. Am avut un caz, un tânăr de 35 de ani cu insuficiență renală cronică. La insuficiența renală cronică se face dializă, transplant, deci omul avea în față mulți ani de viață, celelalte trei persoane au avut supraponderalitate, au avut câteva kilograme în plus, dar niciun obez, unul avea hipertensiune, unul diabet care necesita insulină și doamna avea diabet zaharat, dar controlat doar prin alimenție. Acești oameni care aveau vârste între 40 și 57 de ani, erau oameni care ar mai fi trăit minimum 20, 30 de ani.

Le-am făcut autopsia tocmai pentru a stabili leziunile pe care infecția cu SARS-CoV-2 le produce la nivelul țesutului, la pacienții din România. În fiecare țară există niște predispoziții genetice și în funcție de bagajul genetic al fiecărei populații, modificările ce apar pot să fie diferite”, a conchis medicul Sabrina Zurac.

author avatar
Eli Dan Davidescu
356 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri