AcasăSANATATEBoala ce a trimis sute de copii în spitale, în România. Doi...

Boala ce a trimis sute de copii în spitale, în România. Doi micuţi au murit!

Spaimă cumplită! Doi copii au fost atacați de un urs, în Sibiu. Unul dintre micuți a ajuns la spital (sursa foto: Facebook)

Cel puţin 10 copii ajung zilnic cu tuse convulsivă la fiecare unitate de primiri urgenţe pentru copii din Capitală. Mulţi dintre ei sunt internaţi imediat.

Numărul cazurilor de tuse convulsivă a explodat după prima lună de şcoală. Tusea poate dura peste 3 luni.

Au murit doi copii

Cazurile de tuse convulsivă sunt atât de multe de la începutul anului şcolar încât numai la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Gomoiu din Capitală timpul de aşteptare până la preluarea cazurilor poate depăşi 3 ore.

Medicii cred însă că în acelaşi ritm, în următoarele săptămâni durata de aşteptare s-ar putea dubla, potrivit observatornews.ro.

Tusea convulsivă este o afecţiune respiratorie specială produsă de o bacterie care se numeşte bordetella pertussis Durata bolii spre deosebire de o răceală obişnuită care durează 7-10 zile, în această maladie episoadele de tuse pot să dureze până la 100 de zile”, a declarat Mihai Craiu medic primar boli infecţioase, IOMC.

Caz confirmat şi de meningită

Avertisment din direcția unui medic de familie. A fost confirmat un caz de meningită meningococică, într-o şcoală. „Această boală poate ucide un om în 48 de ore” – atrage atenția cadrul medical.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti – Ilfov, Sandra Alexiu, a anunţat, luni seară, un caz confirmat de meningită meningococică, într-o şcoală din judeţul Ilfov.
Potrivit precizărilor acesteia, boala poate ucide un om în 48 de ore. Iar vaccinul se decontează doar pentru anumite categorii de persoane.

„În una din școlile din comuna unde sunt medic de familie este un caz confirmat de meningită meningococică, o boala produsă de o bacterie numită Neisseria Meningitidis (meningococ).

Această boală poate ucide un om în 48 de ore. Persoane la risc: copiii mici sub 4 ani, adolescenții, vârstnici, precum și cei care lucrează în profesii riscante (medici) sau unele persoane imunocompromise”, a scris, luni seară, 14 octombrie, pe Facebook, medicul Sandra Alexiu.

author avatar
Andrei Ștefan
221 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger