AcasăSANATATEBill Gates, avertisment dur: un alt dușman amenință omenirea! Ar putea avea...

Bill Gates, avertisment dur: un alt dușman amenință omenirea! Ar putea avea consecinţe mai grave decât pandemia de COVID-19

Bill Gates

Miliardarul Bill Gates a avertizat asupra pericolului reprezentat de o pandemie de ani de zile, vorbind în 2015 despre numărul uriaș de decese pe care o pandemie globală l-ar putea provoca.

Acum, Gates avertizează despre o altă urgență cu potențial devastator! „Pe cât de îngrozitoare este această pandemie, schimbările climatice ar putea fi și mai grave”, a afirmat marți fondatorul Microsoft într-o postare pe blogul său, potrivit Business Insider.

„Dacă vrei să înțelegi tipul de daune pe care schimbările climatice le-ar putea cauza, uită-te la COVID-19 și răspândește durerea pe o perioadă de timp mult mai îndelungată. Pierderea de vieți omenești și greutățile economice sunt egale cu ce se va întâmpla în mod regulat dacă nu eliminăm emisiile de carbon ale lumii”, a scris acesta.

Creșterea temperaturilor globale crește rata mortalității

Bill Gates a comparat rata mortalității cauzată de coronavirus – aproximativ 14 decese la 100.000 de locuitori – cu creșterea mortalității așteptată să aibă loc din cauza creșterii temperaturilor la nivel global.

„În următorii 40 de ani creșterea temperaturilor globale este estimată să crească rata mortalității cu același număr – 14 decese la 100.000”, a precizat el. „Până la sfârșitul secolului schimbările climatice ar putea fi responsabile pentru 73 de decese suplimentare la 100.000 de oameni, dacă emisiile vor rămâne ridicate. Într-un scenariu cu o scădere a emisiilor rata deceselor scade la 10 la 100.000”, potrivit acestuia.

Schimbările climatice, la fel de mortale precum Covid-19

Gates afirmă că oricare ar fi scenariul rata mortalității cauzată de schimbările climatice este fie similară cu cea cauzată de noul coronavirus, fie mult mai mare. „Până în 2060 schimbările climatice ar putea fi la fel de mortale precum COVID-19”, a scris acesta. Bill Gates a adăugat că „până în 2100 ar putea fi de cinci ori mai mortale”.

Impactul economic ar putea fi la fel de grav, guvernele putând ajunge în situația de a cheltui odată la 10 ani echivalentul sumelor cheltuite cu actuala pandemie.

author avatar
Andreea Vlad