AcasăSANATATEBig Pharma a pus la cale o nouă combinaţie de milioane: vaccinul...

Big Pharma a pus la cale o nouă combinaţie de milioane: vaccinul pentru variola maimuţei!

„Variola maimuței”, un nou virus care a apărut în mai multe țări din Europa, dar și în SUA, unde au fost găsite zeci de cazuri cu acest virus.

Specialiștii au anunțat care sunt simptomele la care trebuie să fim atenți. La începutul lunii mai, în Europa și în America de Nord au fost găsite câteva zeci de cazuri suspecte sau confirmate de „variola maimuței”, lucru care a creeat panică în toată lumea.

Big Pharma scoate vaccinul „din joben”

Autorităţile din Marea Britanie s-au mişcat repede şi au pus dispoziţie un vaccin împotriva variolei unor lucrători sanitari şi altor persoane care ar fi putut fi expuse, în timp ce alte cazuri au fost confirmate în Europa.

Nu există un vaccin specific pentru variola maimuţei, însă un vaccin pentru variolă oferă o oarecare protecţie”, a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară (UKHSA).

Datele arată că vaccinurile care au fost utilizate pentru a eradica variola au o eficienţă de până la 85% împotriva variolei maimuţei, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Producătorul de medicamente Bavarian Nordic cu sediul în Copenhaga a declarat joi că a încheiat un contract cu o ţară europeană pe care nu a dezvăluit-o căreia îi va furniza vaccinul său împotriva variolei, Imvanex, ca răspuns la focarul de variola maimuţei.

Nouă cazuri cu tulpina din Africa de Vest au fost raportate până în prezent în Regatul Unit.

Care sunt simptomele variolei maimuţei

„Variola maimuței” are simptome similare cu simptomele virusului COVID-19, respectiv:

  • febră
  • dureri de cap
  • dureri musculare
  • dureri de spate
  • ganglioni limfatici umflaţi
  • frisoane
  • oboseală

Mai pot apărea erupţii cutanate, deseori pe faţă, care se răspândesc și în alte părţi ale corpului, inclusiv pe organele genitale.

author avatar
Andrei Ștefan