AcasăSANATATEAvertisment dur al medicilor pediatri. Masca la copii este un abuz!

Avertisment dur al medicilor pediatri. Masca la copii este un abuz!

Măștile de protecție le provoacă copiilor hipoxie, cu consecințe grave

Recomandarea Ministerului Sănătății de a introduce, din nou, masca în școli pentru copii, a început să fie pusă în practică ca o obligație mascată. Unii directori de școli au cerut profesorilor și învățătorilor să le spună părinților să-și trimită copiii cu măștile, pe motiv că recomandarea ar fi mai mult o obligație. Medicii pediatri spun că masca la copii este un abuz, care le afectează grav sănătatea.

Pe fondul unei creșteri semnificative a cazurilor în țara noastră, Ministerul Sănătății a emis o Instrucțiune privind instituirea stării de alertă epidemiologică determinată de gripă. Pe lângă măsurile pe care spitalele oricum le luaseră, s-a introdus însă și recomandarea purtării măștii de protecție în școli, atât de către copii, cât și de către cadrele didactice. Unii directori ai unităților de învățământ au perceput recomandarea ca pe o obligație, astfel că profesorii și învățătorii le-au solicitat părinților să-i trimită pe copii cu masca la școală. Medicii pediatri spun însă că masca la copii este un abuz, care le provoacă probleme grave de sănătate. În plus, contactul cu virozele este benefic pentru formarea sistemului imunitar, mai ales pe fondul unei scăderi a imunității din perioada pandemiei.

”De la atâtea măști și izolare copiii nu au avut imunitate. În mod normal, un copil trebuie să facă 4-5 viroze pe an. Sistemul imun este în permanentă acțiune. În momentul în care nu fac nimic doi ani de zile, când au scăpat de mască și au intrat în colectivitate, toți au făcut viroze. Este un fenomen explicabil și era de așteptat. Pentru mine, să obligi copiii să poarte masca la școală este un abuz. Nu poți să ții copiii cu atâta hipoxie la vârsta asta. Nimeni nu știe ce se întâmplă. Am fost la o conferință în SUA și am aflat că numărul de sinucideri la adolescente a crescut cu 40%. Restricțiile acestea determină niște conflicte psihologice la care nu se gândește nimeni”, ne-a declarat dr. Gabriela Ion, doctor în științe medicale, șef de lucrări la UMF “Carol Davila” și medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

Hipoxia îi tâmpește

Copiii au deja mari probleme psihologice, nu fac sport, mănâncă prost, stau cu tabletele toată ziua, spun medici pediatri. Din cauza măștilor, copiii nu-și mai oxigenează creierul, iar hipoxia asta îi tâmpește, că nu știi de ce sunt atât de agitați, de vin cu abonament la doctor toți cu tulburări de concentrare, de atenție, ne spune dr. Gabriela Ion. ”Tot timpul măști, măști, măști. Da, faci o viroză, după două luni de zile vin alte viroze, de primăvară. Ce faci atunci? Îi ții cu mască tot anul? Eu nu sunt adepta măștilor. Dacă ai o problemă de imunitate, ești gravidă, ai o boală, sigur, te protejezi. Avem adenovirus, avem VSR, avem virus gripal A, virus gripal B, sunt nu știu câte virusuri în circulație acum. Problema este la pacienții cu risc, atât. Nimeni nu-și pune problema cu ce traume psihice rămân copiii ăștia. Și dacă fac viroze, ce? Te duci, depistezi, dacă este gripă, ai tratament cu Tamiflu. Gripa a existat din 1919 încontinuu, în fiecare an”, ne-a mai precizat medicul pediatru Gabriela Ion.

În spitalul de copii nu sunt cazuri grave

Medicii arată că, de când lumea și pământul, virozele au fost și o să fie în continuare și că aceasta este o perioadă în care, fiind mai cald, circulă tot felul de virusuri. ”Înainte era frig în această perioadă și înghețau toate. Lucrez în spital și nu au fost nici pe departe cazuri atât de grave cum am văzut cu cinci ani înainte. Nu sunt. Sunt cazuri de bronșiolite, pneumonii, dar nu sunt lucruri grave. Adică se creează o psihoză, niște aberații și cei mai mulți sunt doctorii, care vor să ridice la fileu. Toate unitățile de primiri urgențe vor să-și sporească veniturile și alocațiile de la stat, că este epidemie. Este o chestie falsă în multe aspecte. În realitate, ce se întâmplă acum ține de normalitate, că aceeași epidemie este și în Germania, și în Olanda, și în Suedia, și în Polonia, dar nu este atâta isterie ca la noi. La noi e foarte multă isterie, și din partea populației, și din partea autorităților. Fiecare vrea să se bată cu pumnii în piept cu ce face el”, a afirmat dr. Gabriela Ion, medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
3.927 afisari

11 COMENTARII

  1. Eu cred in med de familie pt ca ei au studii,ei ne intretin sanatatea deci mastile sunt nocive nu te ptotejeaza de nimic ,doar nu iti oxigenezi creierul,deci sunt nocive.

  2. Si pentru adulti este abuz . Pentru ce sa reinhalez respiratia , cand pot inhala aer curat . Am vazut si oameni singuri in masina cu masca , eu cred ca au k kt in loc de creier . in plus daca intra aerul intra si virusii si atunci pentru ce ?

  3. Din părinți tâmpiți vor ieși copii tâmpiți. Deci nu trebuie să le plângem de milă ălora de își pun hăndeii să poarte scutece de muiană!
    „Selecție naturală” se cheamă.

  4. Prostia romanilor nu are limite. Masca opreste aburii care ies pe gura si nas, aburi prin care se raspandesc virusurile. Masca nu are nici un efect nociv. Punct, tzaranoi tampiti.

  5. Romanii sunt un bobor imbecilizat. Un bobor de inculti, cu zero cunostinte medicale, care cu nesimtzire tzaraneasca contrazic pfofesionisti. Pdofesia unora este sa va fereasca de boli, oi tampite ce sunteti. Faceti ce vi se spune! Ca nu va invata nimeni rau, popor de oi si berbeci!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger