AcasăSANATATEAutoritățile europene ne bagă, din nou, în priză. Atacuri ale gripei și...

Autoritățile europene ne bagă, din nou, în priză. Atacuri ale gripei și virusului respirator sincițial

Se activează panica, pentru a forța vaccinarea

OMS, Comisia Europeană și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor au emis o alertă comună privind atacurile gripei și ale virusului respirator sincițial, care se suprapun peste amenințarea Covid. Astfel autoritățile fac apel la populație, în special copiii, să se vaccineze atât împotriva SARS-Cov-2, cât și împotriva gripei, pentru a se proteja de infecții.

Comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, directorul regional al OMS pentru Europa, Dr. Hans Henri P. Kluge, și directorul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, Dr. Andrea Ammon, au emis o declarație comună în care au avertizat că epidemia de gripă a sezonului 2022-2023 a început mai devreme în regiunea europeană. Totodată, aceștia au arătat că există o creștere a îngrijorărilor legate de virusul respirator sincițial (RSV) și de amenințarea Covid-19.

”Regiunea se confruntă în prezent cu o circulație în creștere a gripei și a RSV. Împreună cu Covid-19, se preconizează că acești viruși vor avea un impact mare asupra serviciilor de sănătate în această iarnă. Acest lucru evidențiază cât de important este pentru grupurile vulnerabile să se vaccineze împotriva gripei și Covid-19, precum și pentru ceilalți, care trebuie să se protejeze pe ei înșiși și pe alții de infecții. Vedem deja viruși gripali (A și B) care circulă în diferite părți ale regiunii. Deși circulă printre toate grupele de vârstă și în special la copiii de vârstă școlară, virusurile gripale A cauzează de obicei boli severe, în special pentru persoanele în vârstă și cei cu afecțiuni cronice”, se arată în declarația comună a autorităților europene. Oficialitățile europene susțin că un număr tot mai mare de persoane sunt internate în spitale din cauza gripei, populațiile de 55 de ani reprezentând aproape jumătate din spitalizările raportate pentru gripă.

Infecții respiratorii la copii

În 23 de țări din UE care au raportat date privind infecția respiratorie acută severă (SARI), pacienții spitalizați au fost diagnosticați în principal cu virusuri de tip B (85%), copiii cu vârsta de patru ani și mai mici fiind cei mai des afectați. Virusul respirator sincițial a fost, de asemenea, în creștere din octombrie în aproximativ 20 de țări, care se confruntă cu o activitate intensificată a acestui virus. Potrivit autorităților europene, ratele de cazuri de Covid-19, internările în spitale și în unitățile de terapie intensivă (UTI) și ratele de deces sunt în prezent scăzute în comparație cu ultimele 12 luni, dar această situație s-ar putea schimba pe măsură ce apar noi variante, boala continuând să pună în presiune resursele de asistență medicală.

”Având în vedere impactul continuu al pandemiei de Covid-19 și impactul asupra circulației și asupra sănătății altor agenți patogeni respiratori, este o provocare să prezicem cum se va dezvolta noua perioadă de iarnă. Având în vedere acest lucru, nu ne putem permite să devenim mulțumiți. Trebuie să intensificăm programele de vaccinare și măsurile de pregătire în întreaga regiune. Necesitatea de a proteja sănătatea populațiilor noastre, în special a celor mai vulnerabile, este la fel de puternică ca întotdeauna. Continuăm să îi încurajăm pe cei mai vulnerabili – persoanele în vârstă, femeile însărcinate, persoanele cu afecțiuni de bază, cum ar fi boli de inimă și lucrătorii din domeniul sănătății – să se vaccineze împotriva gripei sezoniere și a Covid-19. Vaccinarea reduce șansele de a fi infectat și reduce riscul de îmbolnăvire severă de Covid-19 și gripa sezonieră”, se mai precizează în declarația comună.

Revine masca de protecție

Comisia Europeană, OMS și ECDC îndeamnă cetățenii europeni să se protejeze prin spălarea regulată a mâinilor și purtarea măștilor potrivite, în special atunci când se află în locuri aglomerate, închise, cu ventilație inadecvată. ”Recomandăm clinicienilor să ia în considerare tratamentele antivirale timpurii și profilaxia pentru gripă, RSV și Covid-19, conform ghidurilor naționale, pentru cei care sunt expuși riscului de boală severă, pentru a preveni rezultatele severe și pentru a reduce sarcina asupra sistemelor de sănătate. Doar fiind pregătiți, vigilenți și continuând să facem ceea ce știm că funcționează, vom putea depăși provocarea din această iarnă”, se mai arată în documentul citat.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.682 afisari

19 COMENTARII

  1. La G 20 s a stabilit clar, din 2023 pașaport de vaxinuri. Deci acum scumpa noastra conducere bruxelleza si cu Pre sa vor începe atacul minciunii, sa isi bage in ghiot prostimea cat mai multe vax

  2. SIKTIR, PISA M AS PE CENZURA VOASTRA SI PE PRESA VOATRA , DEVENITA -MAINSTREAM-GAO.ZARILOR…….

  3. daca nu dati antibiotice! stiu : se dezvolta in spitale bacterii reziste la antibiotice , nu? dar de ce nu faceti dezinfectare a spitalelor? pe vremuri cand se dezinfecta o sectie, toata lumea se ducea acasa si intrau niste oameni imbracati de sus pana jos in costume de protectie , dadeau cu o substanta numita cyclon-b si tineau inchis (ermetic) o saptamana. seful de sectie (doctor facut pe bune nu la seral/sistem bologna) raspundea cu capul pentru toata procedura pe care o si coordona in toate fazele ei – si inainte, in timpul si dupa.

  4. Programul de vaccinare continua, cu sau fara rost. Nu vor recunoaste niciodata problemele care le cauzeaza vaxurile

      • adica niciodata. Cand o s-o vezi tu pe Urpoola Wonder Liar pedepsita? E in incopatibilitate, a ascuns negocierile cu compania la care e bagat barbata su, anchetata de coruptie in germania si? Tot bine este.

  5. Majoritatea care sant in spitale grav sau care mor de covid sant cei care s-au vaccinat. Nevaccinatii au trecut de faza asta. Cu toate astea se insista cu vaccinarea. Totul cu cele mai bune intentii

    • Majoritatea prostimii este programată mental-ideoologic și suferă de disonanță cognitivă in problema atacului EXOpolitic asupra speciei umane Adamu.
      Planeta va fi „curățată” de aprox 90% din recipientele biologice , făcând loc pentru urmatorul program de „rafinare” si hibridizare genetică.
      VaXX-ul și campania absurdă de otrăvire sunt implementate prin CLONE, HIBRIZI și AVATAR-uri controlate direct de structurile administrative ale Quadrantului Stelar local.
      Structurile securiste cunosc foarte clar ce se intâmplă și se află sub controlul acelorași forțe .

  6. activenews ro/stiri/Cardiologul-Peter-McCullough-arunca-bomba-ARN-ul-mesager-se-transfera-de-la-cei-vaccinati-la-cei-nevaccinati.-Puteti-sa-l-luati-din-greseala-prin-contact-apropiat-alaptare-sarut.-Se-pare-ca-organismul-nu-il-elimina-177944

    • Nevaccinatul sa se spovedeasca si impartaseasca des. Si sa nu se teama decat de Dumnezeu. Si nimic nu l va atinge

  7. activenews ro/stiri/Descoperire-uluitoare-a-unui-medic-australian-in-serul-anticovid-de-la-Pfizer-Structuri-asemanatoare-unor-cristale-si-formatiuni-in-forma-de-fire.-IMAGINI-SOCANTE-177942

  8. @Torin Ilai
    Informatia de modificare genetica o imprastie o parte din cei vaccinati, nu toti!
    Cei care au primit ARN-ul mesager „esential” sunt supravegheati , este doar prima testare.
    De aceea vor noi „cobai” la „vaccin”, sa bage in ei un „upgrade”.
    La sfarsit vor fi cei cu ARN-ul de
    ” terminare” – ultimele instructiuni ARN pentru declansarea noului cod genetic.
    „Superoamenii” au primit alt ARN mesager , doar cei din oculta plus cativa gardieni loiali sistemului.
    Ei (superoamenii)sunt imuni la ARN-ul mesager dat sclavetilor.

    Nu e gluma!

  9. Cobaii astia tampiti si vaxxinati multilateral in cap din Bukale nici acum nu isi dau seama ca arahatul palestinian si gheorghitza muitza romanes si-au batut joc de ei, se joaca cu astia cum vor !! E clar ca in vaxxinul lor fermcat ealtceva decat zic ei ca e, totul e facut ca la un anumit moment dat sa ii conecteze pe astia la serverel fiarei din Bruxxelistan !! Scapa numai care poate 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger