AcasăSANATATEALERTĂ în spitale! Secțiile ATI, aproape pline. În Capitală mai sunt doar...

ALERTĂ în spitale! Secțiile ATI, aproape pline. În Capitală mai sunt doar două locuri

ATI

Valul patru ia amploare în România. Pe teritoriul țării au mai rămas doar câteva zeci de paturi libere la secția ATI COVID din cauza exploziei de infectări cu noul coronavirus.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții din Sănătate, la nivel național erau 1024 paturi ATI avizate de către DSP dedicate pacienților Covid-19. Dintre acestea , 849 erau ocupate cu pacienți. 18 dintre pacienții de la ATI sunt minori. La nivelul municipiului București, la data menționată, regăsim 184 paturi ATI avizate DSP.

Din totalul de 184 de paturi ATI din București avizate de DSP, erau ocupate 133. Facem precizarea totuși, ca parte din aceste paturi ATI destinate COVID-19 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 (obstetrică-ginecologie etc.)

„Situația privind numărul de paturi disponibile este în dinamică și variază în funcție de numărul de pacienți internați la ATI și de numărul de paturi nou operationalizate, având în vedere faptul că în ultimele zile este un efort continuu privind avizarea de noi paturi și detașarea personalului medical necesar.”, spun oficialii din Sănătate.

Părinții cu Covid-19, tratați în secțiile de pediatrie

De altfel, părinții infectați cu noul coronavirus vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor, a anunțat ministerul Sănătății.

„Unităţile sanitare cu paturi, care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19. (…) În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară.”, se arată în anunțul făcut de Ministerul Sănătății.

Duminică, 19 septembrie, în România au fost raportate 3.817 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), iar în spitale erau internați cu COVID 7.388 de pacienți.

author avatar
Andreea Vlad
188 afisari

4 COMENTARII

  1. Intr-un alt univers, Klaus Iohannis in octombrie, 2020: „la acest moment avem 3.065 de paturi de ATI și 2.252 de ventilatoare”.

  2. Las’ca o mai puneti de unu’ doua untolduri, una doua nunti traditionale, ceva targuri pentru nehalitii natiei si uite asa se ocupa si paturile libere. Nu -mi fac nicio grija in privinta asta. Apropo, am uitat marele CONGRES a carpei galbene, dar am auzit ca atunci, virusul a primit ordin sa-si ia un wekend la mare, la munte… oricum sefii au vizitat in ultimul Wekend unele locatii…

  3. Hai, baia babuinilor din Bukale, rapid 2 exemplare sa sara in acele 2 paturi libere, si s-a rezolvat problema, nu mai exista virusul chinezesc, domnule Matu, raportam cu mandrie, s-a rezolvat problema !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger