AcasăSANATATEAlertă în România. Avertismentul ANPC. „Sunt sute de mii de bucăți”

Alertă în România. Avertismentul ANPC. „Sunt sute de mii de bucăți”

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a tras un semnal de alarmă în legătură cu anumite modele de măști de protecție care sunt înscrise pe lista produselor periculoase.

Potrivit directorului ANPC aceste măști au capacități insuficiente de filtrare, deoarece, o cantitate excesivă de particule poate trece prin ele, sporind astfel riscul de infecție.

„ALERTĂ. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare. Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.”, avertizează Paul Anghel.

De asemenea, președintele ANPC, Eduardt Cozminschi, a afirmat că sunt 32 de tipuri de măști care nu au trecut testele europene privind calitatea.

„Măștile ar trebui să protejeze în proporție de 95% contra prafului, bacteriilor sau a polenului.

Cele neconforme nu o fac. Orice SRL a început să facă măști de protecție, dar ele nu asigură niciun fel de protecție.

Am găsit și noi aceste tipuri de măști. Sunt 32 de tipuri de măști, cu valoare de sute de mii de lei. Sunt sute de mii de bucăți. Nu numai că nu protejează, dar pot apărea și efecte secundare, cum sunt alergiile.

Amenzile pentru un comerciant sunt de la 10.000 de lei în sus.

Măștile neconforme au fost retrase de la comercializare temporar sau definitiv”, a explicat Eduardt Cozminschi, potrivit digi24.ro

author avatar
Silviu Dumitru
320 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Câtă inconştienţă! O femeie din Maramureș, filmată cum conduce cu bebelușul de 9 luni în brațe! (VIDEO)

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său în vârstă de nouă luni.Oamenii legii...

Elevii din România care se întorc, de luni, la şcoală. Când vor mai avea vacanțe

Gata vacanţa pentru aceşti elevi din România. De luni, 26 februarie, ei se întorc în sălile de clasă. Elevii din Bucureşti se vor întoarce...