Cauta

Adevăratele bombe pentru organismul uman- interzise de la 1 aprilie 2021! Aflați lista alimentelor scoase de pe piață

Parlamentul României a adoptat marți, 28 iulie, o lege realmente revoluționară pentru sănătatea românilor. De la 1 aprilie 2021, vor fi interzise de la comercializare produselor alimentare cu conținut masiv de acizi trans, responsabili pentru creșterea explozivă a unor boli extrem de periculoase.

Printre produsele care vor dispărea de la raft se numără popcornul pentru microunde, cremele tartinabile, unele tipuri de biscuiți, torturile preambalate, margarina, supele la plic, sosurile, unele napolitane și chipsurile.

Proiectul de lege, inițiat de USR, implementează și în România directivele Uniunii Europene privind limitarea conținutului de acizi grași trans sintetici, care nu sunt de proveniență naturală.

Inițiativa i-a aparținut medicului Adrian Wiener, senator din partea Uniunii Salvați România (USR), iar legea se aplică tuturor alimentelor destinate consumatorilor, inclusiv alimentelor livrate de restaurante și produselor alimentare cu care se aprovizionează acestea.

Acizii grași trans, toxici pentru corpul uman și răspunzători pentru numeroase tipuri de afecțiuni

Printre alimentele bogate în acizi grași trans sintetici, teribil de nocivi pentru corpul uman, se numără, a explicat medicul Wiener, popcornul pentru microunde, cremele tartinabile, anumite tipuri de biscuiți, torturile preambalate, margarina, supele la plic, sosurile, cerealele preambalate, anumite feluri de napolitane și chipsurile. „Aceste uleiuri se găsesc în principal în produsele alimentare procesate, contribuind la o textură și consistență mai dezirabilă a acestora, prezervarea proprietăților la încălziri repetate și prelungind timpul de valabilitate. Exemple de produse în care se regăsesc AGTN: popcorn pentru microunde, creme tartinabile, biscuiți, torturi preambalate, margarine, produse preparate termic prin prăjire, supe (inclusiv concentrate la plic), sosuri, cereale preambalate, napolitane, chipsuri, uleiuri vegetale solidificate tehnologic”, a explicat Adrian Wiener.

Bolile cardiovasculare, obezitatea, diferite tipuri de cancer, Alzheimer și diabetul se numără printre patologiile declanșate de consumarea alimentelor bogate în grăsimi trans.

Prețul redus ale acestor produse bogate în acizi grași trans este principalul motiv pentru care sunt foarte consumate în România.

Vor dispărea de pe rafturi

Pentru a se putea comercializa mai departe unele dintre aceste produse, producătorii din industria alimentară vor fi obligați să-și modifice rețetele. În cazul altora, acestea vor dispărea definitiv de pe rafturi. Conținutul de AGT (acizi grași trans) nu va trebui să depășească 2 grame/100 grame de grăsime din conținut.

Legea urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Ultimele stiri

  • Mirosul de marijuana i-a exasperat pe sportivi la US Open. “Bârlogul lui Snoop Dogg”
  • Antrenorul lui Manchester United, sabotat de proprii jucători!?
  • Pedepse pentru vaping: biciuire și închisoare. Atenție, turiști!
  • Back to School 2025: bugetul părinților ajunge la 2.500 lei, cumpărăturile planificate înlocuiesc achizițiile impulsive
  • Austeritatea intră cu bocancii și în spitale. Internările pacienților, restricționate drastic
  • Decizie istorică, UEFA a făcut anunțul! Se schimbă ora de start a finalei Ligii Campionilor
  • Iohannis chemat de ANAF să plătească 4,7 milioane lei pentru imobilul din Sibiu
  • Producătorii din China remodelează piața auto globală
  • Comunicat de presă Spitalul Clinic Județean de Urgențe Sf. Spiridon Iași
  • Ce scumpiri îi așteaptă pe șoferi în doar câteva zile. Guvernul Bolojan a dat undă verde ordonanței/Cât va costa rovinieta și cât vor fi amenzile pentru lipsa ei
  • Exit mobile version