AcasăSANATATEA ajuns vaccinul antigripal! 500.000 de doze, distribuite luni în toată ţara

A ajuns vaccinul antigripal! 500.000 de doze, distribuite luni în toată ţara

vaccinA ajuns vaccinul antigripal! 500.000 de doze, distribuite luni în toată ţara / foto: Medlife

500.000 de doze de vaccin gripal vor fi distribuite gratuit de Ministerul Sănătății categoriilor considerate cu risc de îmbolnăvire, a anunțat Nelu Tătaru. Acestea fi livrate în cursul zilei de luni, direcțiilor de sănătate publică din țară.

Dozele urmează a fi direcţionate către medicii de familie pentru vaccinarea persoanelor din categoriile de risc. Din categoriile de risc fac parte copii și adulți cu boli cronice – respiratorii, metabolice, renale, cardiovasculare, HIV/SIDA, gravide, persoane cu vârsta de peste 65 ani, copii și bătrâni instituționalizați, conform recomandărilor OMS şi ECDC, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

„O nouă tranşă de 500 000 doze vaccin gripal va fi livrată astăzi de furnizor către direcţiile de sănătate publică. Dozele de vaccin vor fi direcţionate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii”, a transmis, luni, Ministerul Sănătăţii.

Niciun caz de gripă sezonieră până acum

Pentru sezonul 2020-2021 Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Campania de vaccinare a început în 14 septembrie, iar până în prezent s-au vaccinat peste 146.000 dintre persoanele din această categorie. Următoarea tranşă de 1.100.000 de doze va fi livrată în prima parte a lunii noiembrie, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Până în data de 11.10.2020 au fost vaccinate antigripal 146.537 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Până în prezent, în acest sezon nu au fost înregistrate cazuri confirmate de gripă.

author avatar
Andreea Vlad
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger