AcasăSANATATECele mai eficiente măști de protecție. Avertismentul unui cunoscut medic infecționist

Cele mai eficiente măști de protecție. Avertismentul unui cunoscut medic infecționist

masca de protectie

Medicul infecţionist Carmen Dorobăţ a ajuns la concluzia că masca de unică folosință își pierde din capacitatea de protecție, dacă este utilizată din nou.

Potrivit medicului, după fiecare utilizare, masca de protecție trebuie aruncată la coșul de gunoi, deoarece, foarte mulţi microbi rămân pe suprafaţa ţesăturii.

Ea adaugă că este important şi locul sau modul cum se păstrează masca de protecție, cel mai indicat fiind într-o pungă sigilată, nu agățată de oglinda retrovizoare, de schimbătorul de viteze sau pe bordul mașinii.

„Cele mai ieftine, cele mai uşoare, cele mai comode sunt aceste măşti în trei pliuri. Dezavantajul lor este că nu pot fi purtate pentru o perioadă lungă de timp deoarece respiraţia noastră conţine vapori de apă care modifică calitatea materialului şi atunci masca ar putea permite agenţilor infectanţi să pătrundă prin nas în căile respiratorii. Aşa că o îndepărtăm, pentru că nu mai este eficace. După care, obligatoriu, ne spălăm cu apă şi săpun”, a explicat Carmen Dorobăţ.

Explicația medicului infecționist vine după ce mulți români au afirmat că utilizează masca de 2-3 ori cau chiar mai mult.

Acest lucru, potrivit medicului Carmen Dorobăț refolosirea măștii de protecție ar putea crea de multe ori complicații.

„Măsura cred că ar trebui aplicată la nivel național”

Masca ar putea deveni obligatorie și în spații deschise și agglomerate, a anunțat luni premierul Ludovic Orban. Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a explicat de ce este de acord cu această măsură.

„Da, sunt de acord pentru că ea se aplică în foarte foarte multe țări, de exemplu, în Spania se poartă și unde nu e aglomerație.

De ce purtăm mască în spații deschise? Nu purtăm mască în spații deschise decât acolo unde acea distanțare fizică de 1,5 m nu este posibilă. Dacă ai pe o suprafață de 1000 de metri pătrați, 1000 de persoane, nu este posibilă distanțarea la 1,5 metri pentru că suprafața, în mod evident, este prea mică. Această măsură cred că ar trebui aplicată în funcție de, nu neapărat să se întâmple la nivel național, ci în zonele aglomerate care sunt identificate de autoritățile locale și în intervalele de timp în care sunt agglomerate”, a spus doctorul Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

author avatar
Eli Dan Davidescu
310 afisari

5 COMENTARII

  1. @ Sunteți de părere că este evident că pentru persoanele fizic sănătoase nu ar trebui să fie obligatorie purtarea măștilor de protecție, fiind o obligație a guvernanților asigurarea unui mediu sănătos, ? Opinați și că persoanelor care sunt fizic sănătoase nu este legal să li se aplice amenzi pentru faptul că nu poartă măști de protecție, amendarea persoanelor fizic sănătoase pentru faptul că nu poată măști de protecție constituind un abuz din partea autorităților, ?

  2. A aparut masca care te protejeaza de LIBERALI.
    Masca este inteligenta si este alergica la PROSTIA LIBERALA.

  3. &Sunteți de părere și că purtarea de măști numai de către persoanele infectate cu COVID ar avea și un aspect de „stigmatizare” a celor ce au fost expuși virusului, prin neglijența autorităților de a asigura un mediu sănătos, conform atribuțiilor, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger