AcasăRecomandariVaticanul scoate sabia pentru Palestina! Papa Francisc conduce Cruciada împotriva Israelului!

Vaticanul scoate sabia pentru Palestina! Papa Francisc conduce Cruciada împotriva Israelului!

Poate că nu există un duşman mai mare pentru Israel și poporul evreu decât Biserica Catolică, despre ale cărei persecuții se vorbește de peste 1500 de ani. Bătrânii iudei încă nu pot uita cum, după Al Doilea Război Mondial, Vaticanul a dat o mână de ajutor miilor de ofițeri naziști (inclusiv dintre cei care au condus lagărele de exterminare) disperați să scape din ghearele urmăritorilor și dispăruți fără urmă prin Elveția, Argentina… Acum, istoria pare a se repeta din nou – Papa Francisc, metamorfozat în avocatul palestinienilor, agită sabia deasupra Israelului, instruindu-și supușii să se opună anexării Ierusalimului și a Cisiordaniei de către evrei!

Poporul lui Israel trebuie să aibă control total asupra Iudeei și Samarei ca să se împlinească profețiile biblice și în mod cert că așa și va fi! Doar că unii se opun cu tărie, cum este cazul lui Jorge Bergoglio, care i-a ordonat ministrului de Externe al Vaticanului să-i convoace la discuții (separate!) pe ambasadorii Israelului și Americii. De ce Washington? Pentru că Tel Avivul va acționa militar sub umbrela protectoare a Casei Albe!

Ambasadorul Israelului la Vatican, chemat să dea explicații

O știre aparent pierdută printre cele despre haosul și anarhia care domnesc în America arăta mai zilele trecute cum, într-o mișcare extrem de neobișnuită, Vaticanul i-a chemat la raport pe cei doi ambasadori ca să își exprime îngrijorarea, dar mai ales dezaprobarea cu privire la planurile armate gândite/ pregătite de Benjamin Netanyahu și Benny Gantz. Sfântul Scaun nu vede cu ochi buni mișcările Israelului de a-și extinde suveranitatea asupra așezărilor palestiniene din Valea Iordanului! „Posibilele acțiuni unilaterale ar putea pune în pericol și mai mare căutarea păcii între israelieni și palestinieni, precum și situația delicată din întreg Orientul Mijlociu”, a precizat o sursă.

La discuții, după cum nota mass-media internațională, Vaticanul și-a reiterat poziția în favoarea unei soluții cu două state. „Israelul și Palestina au dreptul să existe și să trăiască în pace și securitate, în interiorul granițelor recunoscute pe plan internațional”. Frumos comunicat de presă, nu? Ba, mai mult, mesajul Papei Francisc a fost ca cele două națiuni să facă tot posibilul pentru a redeschide procesul de negocieri directe, pe baza rezoluțiilor ONU; se știe că palestinienii doresc Cisiordania drept teritoriu pentru viitorul lor stat.

Cardinalul Pietro Parolin, poziție categorică: Împotrivă!

Întâlnirile au fost conduse de cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Vaticanului. Înaltul oficial al Vaticanului a discutat atât cu ambasadorul american Callista Gingrich, cât și cu emisarul Tel Avivului, Oren David.

Nu este cert cum au reacționat cei doi diplomați, dar cu precădere că ultimului nu i-a picat tocmai bine cele auzite. Din contră… Însă, după cum stă treaba, pare-se că lui Francisc I puțin îi pasă de asta. Vaticanul s-a poziționat categoric în fruntea coaliției care amenință tot mai fățiș planurile expansioniste ale liderilor evrei. Cisiordania și Fâșia Gaza, regiuni biblice mai cunoscute creștinilor sub denumirile Iudeea și Samara, nu vor fi ocupate de Israel decât prin luptă, la cum stau lucrurile în prezent.

Planul de anexare, amânat. Ce probleme are Casa Albă

Iar această luptă trebuia să înceapă la 1 iulie, conform tuturor declarațiilor date de Benjamin Netanyahu și Benny Gantz. Extinderea suveranității israeliene peste așezările palestiniene din Cisiordania se amână (pentru puțin timp), întrucât nu s-a ajuns încă la un acord cuWashingtonul; pentru moment, Casa Albă are alte preocupări (interne, vezi terorismul de stânga, ANTIFA și Black Lives Matter) decât să dea undă verde unei intervenții armate care ar arunca în aer, la propriu, întreg Orientul Mijlociu.

Între timp, mii de oameni au ieșit să mărșăluiască în Fâșia Gaza, iar grupările Hamas și Fatah (rivali ideologici) au promis să se unească în caz că este nevoie să apere regiunea de invadatorii israelieni.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.271 afisari

2 COMENTARII

  1. parca a binecuvantat si nwm acum vine si cu orientul mijlociu ??????? daca voteaza ca membru onu care este si nu s a opus niciodata la nimic ce ne spune povesti ca acum ar vrea sa apere palestina !!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger