AcasăCORONAVIRUSUnde este dezastrul? România, locul 23 în Europa la cazuri Covid

Unde este dezastrul? România, locul 23 în Europa la cazuri Covid

Mortalitatea Covid în România este aceeași cu cea din Germania și Danemarca

Țara noastră se situează fix la mijlocul clasamentului european la numărul de cazuri Covid la milionul de locuitori. Rata mortalității, calculată în procent la numărul de îmbolnăviri este de sub 5%, ceea ce plasează România tot aproape de jumătatea clasamentului. Și asta în condițiile în care raportarea deceselor, laolaltă cu Covid și de Covid, a majorat foarte mult numărul morților.

În pofida eforturilor uriașe ale autorităților de a induce panica în rândul populației și de a discredita România pe plan european, țara noastră stă foarte bine în statisticile oficiale europene. România, cu 2.847 de infectări Covid la milionul de locuitori (până ieri dimineață) s-a clasat pe locul 23 din cele 46 de țări europene.De precizat că indicatorul numărului de îmbolnăviri la milionul de locuitori este cel mai relevant dintre toate, acesta dând posibilitatea de a compara exact rata infectărilor Covid. Mai prost decât România stau țări precum Olanda – 3.206 îmbolnăviri la milionul de locuitori, Muntenegru – 5.400, Rusia – 5.906, Regatul Unit – 4.610, Spania – 6.429, Suedia- 7.856, Italia – 4.124, Belgia – 6.101, Belarus – 7.250, Elveția – 4.163, Serbia – 3.840, Luxemburg – 11.267, Portugalia – 5.029, Irlanda – 5.334, Islanda – 5.265 sau Bosnia și Herțegovina, cu 3.895 de cazuri la milionul de locuitori. Apropiate de numărul de cazuri din România sunt țări precum Germania, cu 2.554 de cazuri la milionul de locuitori, Franța – 2.867, Liechtenstein – 2.297 și Danemarca, cu 2.458 de cazuri la milionul de locuitori.

Recorduri contradictorii în țările mici

Recordul absolut la numărul de cazuri la milionul de locuitori îl înregistrează statul San Marino, cu o populație de aproape 34.000 de locuitori, care a raportat o rată de 21.326 la milionul de locuitori, și Luxemburg, cu o populație de puțin peste 500.000, care a avut o rată de 11.267 de infectări la milionul de locuitori. La polul opus s-au situat Georgia (populație 4,3 milioane), cu doar 317 îmbolnăviri la milionul de locuitori, și Grecia (populație 11 milioane), cu doar 453 îmbolnăviri la milionul de locuitori. Sub o mie de infectări la milionul de locuitori au mai înregistrat Ungaria – 466, Lituania – 765 și Letonia – 655. Totodată, peste 5.000 de îmbolnăviri la milionul de locuitori au fost raportate în Rusia, Spania, Suedia, Belgia, Belarus, Muntenegru, Republica Moldova, Macedonia de Nord, Kosovo, Andorra, Portugalia și Irlanda. De remarcat faptul că creșterea numărului de testări din România și, implicit, creșterea numărului de cazuri Covid, cu marja de eroare foarte mare aferentă testelor fals pozitive, nu propulsează țara noastră mai sus, în clasamentul roșu, pentru că numărul de cazuri crește în toate statele europene, unele considerând că au intrat deja în al doilea val.

Diferențe mari la procentul de mortalitate

Un indicator care pune foarte multe semne de întrebare este cel al procentului mortalității la numărul total de cazuri Covid, care este extrem de mare în țări foarte dezvoltate sau țări cu număr redus de cazuri. Aici, Ungaria, de exemplu, cu 4.553 de cazuri Covid, are un procent al mortalității de 13%. Procente mari ale deceselor la numărul total de cazuri Covid mai au Franța și Regatul Unit – 15%, Belgia și Italia -12%, Olanda – 11%, Finlanda – 9%, Irlanda – aproape 7% și Suedia și San Marino- 6%. Mortalitate de 5% au țări precum Andorra, Elveția, Grecia, Slovenia, iar puțin sub 5% au România, Macedonia de Nord, Germania și Danemarca. Între 3 și 4% au Lituania, Estonia, Monaco, Moldova, Austria, Bulgaria, Kosovo, Albania, Portugalia, iar între 1 și 2% mortalitate au înregistrat Rusia, Belarus, Muntenegru, Slovacia, Islanda, Cipru, Malta și Liechtenstein.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
815 afisari

4 COMENTARII

  1. Pai nu e o crestere alarmanta in ultimele zile. Probabil unde romanii se intorc in tara in concedii. Probabil din toamna o sa scadem. Pai e cam ca la fotbal Brazilia Spania Italia Germania top ten, noi mai asa grupa a 3 valorica mai pe locurie 25-30.

  2. Bine,bine,dar care-i concluzia ? De ce va feriti sa spuneti clar,cu subiect si predicat,de ce umfla situatia autoritatile romane.Adica,kakaia interesul ?

    • Citește in Național de ieri despre ce-a zis Lukașenko al Belarus.Ce i sa propus de catre BM și FMI !!!Ai raspunsu acolo bro!

  3. Banca Mondiala si FMI i-au propus lui Lukasenko o finantare rapida de 940 de milioane de dolari si posibilitati de imprumut de 10 ori mai mari DACA IMPLEMENTEAZA MASURI STRICTE DE CARANTINA PE MODELUL CELOR DIN ITALIA . Imprumuturile sunt cu DOBANZI MICI , PREFERENTIALE SI PE TERMENE LUNGI . Asta e mana cereasca pentru o tara cu o conducere normala la cap . Pentru o dictatura, nu conteaza sanatatea oamenilor si saracia in care se zbat ! Se anunta alegeri prezidentiale interesante in Belarus , toate dictaturile sfarsesc rusinos .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger