AcasăRecomandariTrump, acuzat că răspândește Covid-19. Bine ați venit în campania electorală din...

Trump, acuzat că răspândește Covid-19. Bine ați venit în campania electorală din SUA!

The Rumble in the Jungle a fost un meci de box care a spulberat barierele sociale, depășind granițele sportului (precizare pentru generația amețită de azi) într-o perioadă în care albul muta primul și câștiga. Azi, în America, rolurile s-au inversat, dar nimeni nu vrea să recunoască asta. În schimb, jungla neoliberalismului sfâșie normalul cu ura cu care Ali îl lovea pe Foreman la Kinshasa, în ’74. Președintele Donald Trump este acuzat că răspândește Covid-19 sau, pe scurt, bine ați venit în campania electorală din SUA!

Că are o relație proastă cu mass-media, nimeni nu contestă asta. De aia și cele mai tari „conferințe” le ține cu Twitterul. Dar să duci acest război dincolo de limita pe care ți-o impune moralitatea profesiei practicate, e deja prea mult. Poate pentru voi, europenii, ar răspunde tabăra acuzată, NBC în cazul de față. Pentru ei, e firesc să susțină că 30.000 de protestatari BLM sunt „o mișcare însuflețită de mărețe idealuri”, în timp ce adunarea lui Donald Trump de la Tulsa (Oklahoma) reprezintă „un risc pentru sănătate, împrăștie Covid-19. Extraordinar de periculos”.

Așadar, zice NBC că startul campaniei electorale a lui Donald Trump atrage preocupări serioase din partea oficialilor Departamentului de Sănătate. În schimb, imaginile difuzate din Brooklyn, de la marșul Black Lives Matter, cu zeci de mii de membri ai comunității LGBT printre participanți, erau însoțite de comentarii referitoare la „pericolele cu care se confruntă comunitatea transgender de culoare din State”. Nicio referire la răspândirea Covid-19, ca și cum doar republicanii lui Trump împrăștie noul coronavirus.

În precedenta campanie, sătul de „imparțialitatea” mass-media mainstream, Donald Trump vorbea despre „fake news”, o descriere perfectă și potrivită chiar și azi. În 2020, înainte de alegerile prezidențiale și-n plină pandemie Covid-19, presa din America nu este altceva decât un tonomat care scuipă agenda liberală 24 de ore pe zi.

„De mult timp era așteptată o asemenea mișcare în New York”, s-a spus la NBC despre marșul celor 30.000 de protestatari care au făcut prăpăd în weekend în cartierul Brooklyn. În același calup de știri, susținătorii lui Trump care se adunau la Tulsa reprezentau „un risc extraordinar de periculos pentru sănătate, care probabil va germina mii de cazuri noi de Covid-19”.

Așa se desfășoară o campanie electorală în America. Nu are nicio legătură cu Rusia și implicarea FSB, e despre bani, interese obscure, impunerea agendei unor cercuri de putere necunoscute votanților. Și e doar începutul distracției, mari surprize sunt așteptate până la 3 noiembrie (data alegerilor), după cum scriu ziarele de pe Coasta de Est.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor