Cauta

Savurati meniul lui Suleyman Magnificul in parcul Herastrau

Iubitorii serialului “Suleyman Magnificul-Sub domnia iubirii” sunt asteptati weekendul acesta in parcul Herastrau pentru a vedea cu ochii lor si a degusta bucatele cu care se infrupta sultanul lor preferat.

uleyman Mgnificul se delecta cu budinca lui Noe si serbet

V-ati indragostit de “Suleyman Magnificul”?  Nu ati ratat niciun episod din serialul de la Kanal D si abia asteptati toamna pentru a vedea prin ce peripetii au mai trecut Suleyman si Hurrem? Ati admirat in secret preparatele culinare cu care se desfatau personajele din film si v-ati intrebat oare cu gust au? Ei bine, weekendul acesta, le puteti incerca si dumneavoastra. Tot ce trebuie sa faceti este sa veniti in Parcul Herastrau (intrararea Charles de Gaulle), de vineri pana duminica, intre  orele 10 si 20, pentru a lua parte la Festivalul Turcesc.

Pofticiosii vor avea la dispozitie 15 standuri cu bunatati

Organizatorii v-au pregatit o intalnire de exceptie cu bucataria, mestesugurile, dansurile si cantecele Turciei si va asigura ca va veti simti in Herastrau mai ceva ca la curtea sultanului. Pentru pofticiosi vor fi deschise 15 standuri cu bunatati de toate felurile, de la gustoasele produse de patiserie traditionala (gozleme – specialitate pe baza de spanac si branza feta, borek– aluat umplut cu carne tocata si presarat cu seminte de susan, pogace – specialitati cu smantana si branza feta etc) si pana la renumitele dulciuri specifice Turciei, cum ar fi baclavale, sarailii sau chiar cozonac turcesc (cu rahat, alune si coaja de portocala sau lamaie). De asemenea, veti putea incerca si cateva dintre bucatele preferate ale sultanului Suleyman. Printre acestea, asure (budinca lui Noe, preparata din fructe uscate, coaja de lamaie, nuci, naut, fistic, alune, migdale, orez si grau), dar si serbet (bautura racoritoare pe baza de sucuri din diferite fructe). Si daca nu v-am convins deja, atunci va tentam si cu niste kuru dolma (ardei si vinete uscate si umplute ulterior fie cu carne, orez si legume, fie numai cu legume, seminte de dovleac si floarea soarelui si nuci) kofte (chiftele din carne de vita sau din legume) sau manti, niste galuste care contin carne tocata de vita sau miel si care se servesc cu iaurt si sos de ardei capia.

In plus, veti avea ocazia sa invatati de la artisti plastici veniti din Turcia, special pentru acest eveniment, secretele artelor orientale in cadrul atelierelor: de caligrafie, de miniaturi, de aurit (tezhip) si de ebru (renumita arta turceasca care presupune pictatul pe apa urmata de marmorarea hartiei).

Ultimele stiri

  • VIDEO. Pică Guvernul Bolojan? Întrebarea-cheie la care Olguța Vasilescu a dat un răspuns scurt: „Da!”
  • A fost cutremur, vineri dimineață, în România. Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs
  • Doliu în lumea fotbalului: A murit Florin Marin. Reacție tulburătoare după greaua pierdere: „Nu a vrut să mai trăiască!”
  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 19 septembrie 2025 – Fii mai afectuos
  • Alege ce citești
  • Un președinte tratat ca un rege de un rege adevărat
  • Premieră istorică: Italia, la fel de credibilă ca Franța pe piețele financiare
  • PSD predă România USR
  • Yuanul chinezesc vs dolarul american
  • Exit mobile version