AcasăRecomandariS-a stabilit! Învățământ on-line și anul viitor

S-a stabilit! Învățământ on-line și anul viitor

Monica Anisie legiferează învățământul la distanță

Monica Anisie a emis deja un proiect de ordonanță de urgență, care urmează a fi aprobat în ședința de Guvern și care stabilește clar că sistemul de învățământ on-line va fi practicat în viitorul an școlar. Având în vedere că măsurile de distanțare fizică sunt imposibil de pus în practică și că spații excedentare pentru școli nu există, singura variantă viabilă din actul normativ rămâne on-line-ul.

Chiar dacă pare alambicat și confuz, proiectul de ordonanță de urgență elaborat de ministrul Educației, Monica Anisie, este, în esență, foarte precis. Faptul că s-au introdus variante ale învățământului on-line, de genul distanțare strictă între elevi și spații puse la dispoziție de autoritățile locale, nu înseamnă nimic. Pentru că este clar pentru toată lumea, chiar și pentru ministrul Anisie, că acestea nu pot fi puse în practică. ”În învățământul preuniversitar, activitățile prevăzute la art. 262 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, potfi realizate de cadrele didactice și în modul on-line sau prin alte mijloace tehnice de comunicare. Măsurile luate de inspectoratele şcolare/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi de unităţile de învăţământ preuniversitar în vederea punerii în aplicare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se aplică pe perioada anului şcolar 2020-2021.Totodată, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care impun prezenţa fizică a elevilor în unităţile de învăţământ, ca urmare a deciziei autorităților competente, Ministerul Educației și Cercetării poate modificaprin ordin de ministru numărul de ore alocat disciplinelor de studiu/modulelor de pregătire prin planurile-cadru de învăţământ, precum și ponderea numărului de ore de predare şi evaluare în programa școlară aprobată”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ. Mai concret, numărul de ore de predare va fi, mai mult ca sigur, redus de Ministerul Educației, pentru e eficientizare a actului de învățământ. Ce impact va avea asupra elevilor? Probabil nu unul foarte important, având în vedere că și examenele de admitere la facultăți vor putea fi organizate tot on-line.

Reînvie învățământul la distanță

În urmă cu câțiva ani, fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat război total învățământului la distanță, după ce a constatat că universitățile care practicau acest sistem erau, de fapt, fabrici de diplome. Măsura luată a fost desființarea acestui tip de învățământ, care scotea absolvenți total nepregătiți. Iată că pandemia reînvie acest sistem, cu toate consecințele ce decurg de aici. Potrivit proiectului de ordonanță de urgență al ministrului Monica Anisie, pentru anul universitar 2020 – 2021, examenele de finalizare a studiilor de licență, de masterat sau a programelor de studii postuniversitare, susținerea tezelor de doctorat, susținerea tezelor de abilitare pentru anul universitar 2020 – 2021 se pot realiza și în modul on-line, pentru formele de organizarea programelor de studii cu frecvență, cu frecvență redusă și la distanță.Totodată,procesul de admitere la studiile universitare, respectiv postuniversitare, se poate desfăşura şi prin intermediul platformelor on-line.”Programele de studii universitare de master se pot organiza şi la forma de învăţământ la distanță, cu respectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 75/2005 din 12 iulie 2005 privind asigurarea calităţii educaţiei aprobată prin Legea nr. 87/2006 cu modificările și completările ulterioare.Instituțiile de învățământ superior pot organiza și alte programe universitare de master la forma de învățământ la distanță, cu parcurgerea procedurilor de autorizare provizorie/acreditare”, se mai precizează în proiectul de act normativ al Ministerului Educației.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
76.892 afisari

29 COMENTARII

  1. Deci tanti, domnul Pop a zis da daca va mai uitati si la fomisti forumiști o sa dati de unu mai chipes asa Mugurel. Mie asa mi lene pe caldura asta sa-mi mai zdrelesc buricele degetelor moca inca o data.

  2. Face ceva pe scoala romaneasca.Astia mici toata ziua sunt.pe strada, in parcuri, socializeaza prin mall, si nu stiu daca e vreunul pe la ATI, dar…ce sa vezi ! Nu se pot duce la scoala ! O sa ajunga golani de strada.

    • Eu cred ca ar trebui sa va abtineti. Toti elevii isi doresc sa ne intoarcem la scoala, nu pentru socializare si revederea colegilor, cat pentru a invata asa cum este normal. Nu inteleg de unde replica “O sa ajunga golani”. Pacat ca unii inca au gandirea asta despre generatia asta si refuza sa vada cum este tineretul de fapt. Stim doar sa comentam si sa ne dam zmei

    • Comentariu: Se doreşte să fim cât mai inculţi,o naţie cultă nu poate fi dusă cu zăhărelu !

  3. Ideologie liberală! Copii, țara vă vrea proști. Cum crede madam profesore că un copil de 6-10 ani va putea învăța, când pentru mulți și cu explicațiile dascălilor tot prind greu cunoștințele. Uite așa încurajăm abandonul școlar, mai cu seamă în zonele rurale, unde posibilitatea învățământului on-line lipsește cu desăvârșire. De ce nu se analizează, la diverse niveluri, posibilitatea ca în unele localități, mai cu seamă în zonele rurale unde sunt elevi puțini, desfășurarea învățământului la clasă?

  4. Faaaaaaaaaaaaa curva nenorocita cred ca ti sa urcat ministerul la creier …nu-i nimic o sa primesti ce iti doresti !…sugatoare de puli !…o lopata in cap cred ca o sa primesti !

  5. Curva dracului sugatoare de puli in minister ….marssssssssssss japita dementa neomarxista ! ….hai care se baga sa ii traga un glont in cap lui curva asta dementa !

  6. Dementooooooooooooooooooooooo demisiaaaaaaa! marssssssssssss ca habar nu ai pe ce lume traiesti ! CURVA nenorocita

  7. Băi doamna Monica Anisie, esti normală la cap? Ce dracu invatam online? Anul trecut am facut online ,unii profesori nici nu au intrat online ,notele nu ni se spuneau ,nu intelegem mai nimic …mai pe scurt mai bine nu mai facem nimic . Lasa-ti-ne sa mergem la licee ,școli, facultăți. GATA TERMINATI CU PROSTIILE !!!!!!!VA-TI BATUT JOC DESTUL DE NOI TINERETUL ,GANDITI-VA CUM VA ERA VOUA DACA ERA ASA IN VREMEA VOASTRA !!!! CE VRETI SA FACETI CU NOI ,VRETI SA NU MAI INVATAM NOI CA SA NU VA LOM POSTURILE PE CARE SUNTETI PUSI DEGEABA? NE-AM SATURAT DE TARA IN CARE NE-AM NASCUT SI TRAM !!!!DAR STITI DE CE PENTRU CA SUNTETI INCAPABILI SA FACETI TOT CE E POSIBIL PENTRU TINERET !!!!!!##########SUNTETI CELE MAI MARI SCARBE TOTI !!!!!!!

  8. Asta nu se numeste școală….SCOALA ON-LINE = ZERO…distrugeti viitorul copiilor ticăloșilor …va veni vremea sa plătiți pentru tot ceea ce ati facut pana acum …

  9. Mai lăsați-mă cu școala online; am facut, aproape un an, școala online și eu personal nu am rămas cu nimic in cap, când se face școala normal, mergem și suntem prezenți la școală, suntem ascultați și ni se dau teste (în caz că ați uitat), din testele și ascultările respective rămânem cu ceva în căpșor, dar online, pf, fiecare copiaza deunde apucă, cum apucă, și BAM, toți sunt olimpici, măi oameni buni, au trecut clasa, anul acesta, niște proști care nu meritau nici la corijare să ajungă, breee, voi vreți să vă c*c*ți, de tot, în viitorul țării?!
    Și așa suntem văzuți mai rău decât orice altă țară, calmați-vă, luați-vă după acele țări care au știut cum să-și „dreseze” populația, și ghiciți ce, toți elevii, indiferent de vârstă, din toamnă, încep școala!!
    Nu vă mai bateți joc de populație și, în principal, de noi, viitorul țării..pe care pare că vreți să-l prostiți..
    Spuneți-ne doar regulile și noi le vom respecta, nu suntem din epoca primitivă să alergăm, pe holurile școlii, cu pietroaie în mâini, gata să ne dăm în cap, voi spuneți cum să ne purtăm, noi ascultăm și respectăm regulile..gata cu toată școala online.

    • Asta e interesul distrugerea totală a țării. Sunt vremuri grele și va fi și mai greu.cum să facă școală on line 6 copii pe un telefon

  10. Tu ști că masca aia te poate omoare din cauza fătului că nu inspiri oxigen dar inspiri co2 cea ce este foarte periculos sistemului uman plus faptul că sunt multe teste false și acest covid nu este atât de sever decât pare

  11. Eu cred ca era mai bine hibrid copiii mergeau pe rand la scoala si era altceva sau sa implementeze băncile cu plexi si nici masca nu le mai trebuie doar în pauza

  12. Alooo duamna,lăsați copiii să învețe.Va.ti bătut destul joc de viitorul lor,rusine să vă fie.Asta nu e școală e prosteală pe față.

  13. Sa va ia dracu cu scoala voastra on line. Profesorii pe ce iau banii? Firati ai dracu cu legile voastre

  14. Sunt familii care nu au posibilităţi financiare in fiecare lună și poate sunt familii care sunt mai mulţi membri care folosesc un singur telefon! Ei nu se gândesc că nu toţi au posibilitatea lor financiară!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger