AcasăCORONAVIRUSPSD:  Nu ne mai întoarcem la starea de urgență!

PSD:  Nu ne mai întoarcem la starea de urgență!

Parlamentariii PSD nu cred că Iohannis va îndrăzni să reinstaureze starea de urgență

Parlamentarii PSD nu cred că președintele Iohannis va mai îndrăzni să reinstaureze starea de urgență în România și că, probabil, Guvernul va prelungi starea de alertă. Aceștia susțin că nimeni nu se mai sperie și nu mai crede în cifrele comunicate de Guvern.

Președintele, Guvernul, dar și politicienii din toate partidele par să joace alba-neagra cu starea de urgență. Unii amenință cu reinstaurarea acesteia, iar alții refuză să creadă că vor îndrăzni. Informațiile din culise arată ca s-ar pregăti, totuși, închiderea românilor în case, însă ezitările sunt mari, mai ales după reacția violentă a sârbilor la decretarea unei noi stări de urgență. Parlamentarii PSD înclină să creadă că vor prelungi doar starea de alertă, dar, în aceste vremuri tulburi, cu trădări și schimbări la 180 de grade, nu mai poți avea nicio certitudine.

”Un lucru este limpede. Cifrele pe care Guvernul le aruncă în spațiul public nu mai sunt credibile. Uitați-vă cât de mult s-a secretizat. Dacă la început știam despre decese, de exemplu, câți ani are, de unde este, acum nu mai știm nimic. Grupul de Comunicare Strategică a transmis situația din spitalele din București, care nu era deloc reală. Faptul că tind către starea de urgență, că își doresc, că îi avantajează politic, este mai mult decât evident. Guvernul încearcă prin orice mijloace să prelungească starea asta ca să nu depui moțiune de cenzură, ca să termine unii de vândut măștile. Eu nu am crezut că se va ajunge chiar la chestia asta, sincer. Nu mi-am imaginat că o să ajungă ăștia să folosească starea de urgență, cu implicații uriașe, ca să dea megatunuri. Este peste puterea mea de înțelegere.

În plus, pe lângă faptul că 90% din măștile de pe piață sunt neconforme, PNL a mai atacat și la CCR legea pe care am dat-o noi pentru acordarea măștilor gratuite unor categorii defavorizate ale populației. Acum trebuie să dai 10 lei pe zi numai pe măști, ca să facă unii bani, este o megahoție. Eu cred cu tărie că virusul ăsta și-a pierdut din agresivitate. Sigur, trebuie să ne luăm niște măsuri, dar ei le exagerează mult și fac un mare rău. Cred că vor prelungi doar starea de alertă. O stare de urgență ar fi pentru România un dezastru economic. Iarăși nu mai avem voie să părăsim localitățile? Iarăși nu ne mai ducem la muncă? Iarăși trebuie să stăm în casă? Ferească Dumnezeu, cred că iese lumea în stradă. Oricât ar încerca Guvernul să mai sperie lumea cu cifrele, nu îi mai crede nimeni. Mai ales că în prima parte a epidemiei, când era mai gravă situația, nu purtam măști, probabil pentru că nu făcuseră băieții aprovizionarea. E strigător la cer”, ne spune senatorul PSD Daniel Zamfir.

Prelungirea stării de alertă, mai la îndemână

Deputatul PSD Adrian Solomon, unul dintre puținii parlamentari ai Partidului Social Democrat care a refuzat să voteze starea de urgență și starea de alertă, susține că starea de urgență va rămâne doar la stadiul de amenințare. ”Președintele Iohannis știe că nu va mai exista nicio stare de urgență, dar iese și amenință, încălcându-și rolul constituțional și încălcând separația puterilor în stat. Nu este jupânul țării și nici nu poate să iasă să ne spună nouă cum să votăm într-un moment sau altul. Să-și facă datoria pe care o are. În acest moment Iohannis este într-o stare de încordare cu Parlamentul, încă de la precedentele decrete. Între timp, lucrurile s-au mai schimbat, economia se afundă din ce în ce mai tare într-un hău, din care nu știu dacă o mai scoate cineva. Iar în Europa începem să instaurăm zona roșie în România, cu o astfel de conducere aberantă, care ar vrea să țină starea de alertă sau starea de urgență până la calendele grecești, să nu poți depune o moțiune de cenzură. Eu cred că Parlamentul trebuie să înceteze starea asta, care nu face bine României. Cei din HORECA sunt în apoplexie, mai au puțin și închid tot. Nu se poate ca în toată lumea să se dea drumul și numai la noi nu. Nu cred că se va decreta o nouă stare de urgență, probabil se va merge pe prelungirea stării de alertă, care le este la îndemână, dintr-o legiferare greșită a celor de la Comisia Juridică”, a afirmat deputatul Adrian Solomon.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
953 afisari

6 COMENTARII

  1. Uitati-va ce mutra are sasu!!Asta uraste toata Romania.Ce individ…….doamne fereste!!!1

  2. @ Remarcați totuși că ceva mai bine s-a descurcat Tăriceanu care a luat din presiunea falimentului de pe greci și a mutat-o pe Iohannis, Ludovic Orban și Câțu, ?

  3. Daca il aleg astia pe Ciolacu la Congres, au belit-o! PSD se duce sulii de suflet, din cel mai mare partid din RO, va ajunge cel mai mic!!!! Dati-le in bot la liberali acum cat mai puteti, si veti castiga enorm electoral. De fapt, liberalii de azi, pdlistii lui Basescu care ne-a distrus tara zece ani. Eu nu voi mai vota cu labaralii astia, simt ca nu ma reprezinta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger